De circle van IQ Balance – een brede aanpak voor meer balans

De circle van IQ Balance – een brede aanpak voor meer balans

Slim evenwicht, dat is waar wij voor staan. Dat zie je ook terug in de naam van ons gezondheidscentrum. IQ Balance het Ayurvedische en Holistische Kuurcentrum van Midden-Nederland. Wij hebben onze eigen unieke methode ontwikkeld, waarin we iedereen de juiste kennis, aandacht en service geven; met name op de gebieden beauty, wellness en welzijn. Vooral mensen met een burn-out zijn bij ons aan het juiste adres. Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? In dit artikel leggen we je meer uit over onze unieke en brede aanpak.

Waardoor ontstaat een burn-out?

Een burn-out heeft vaak meerdere redenen. Je bent een tijd lang te hard gegaan en dat kan op meerdere vlakken zo geweest zijn. Een burn-out ontstaat door:

1. Moeilijk nee zeggen

Een burn-out ontstaat doordat je voor jezelf geen grenzen stelt. Je plant te veel afspraken in een weekend. Jij bent altijd degene die alle taken op werk op zich neemt. In het huishouden wil je alles doen en je vraagt geen hulp aan je partner. Het lijkt heel nobel om alles te willen doen, maar het is niet haalbaar op de langere termijn. Stel dus grenzen voor jezelf, zodat je fysiek en mentaal niet overbelast raakt.

2. Heftige gebeurtenissen

In het leven van een mens gebeuren soms onvoorzienbare dingen. Het overlijden van een naaste, je partner wil bij je weg of iemand in je omgeving wordt ernstig ziek. We hebben het als mensen nodig om zulke dingen te verwerken en een plekje te geven. Toch willen we vaak niet toegeven dat we kwetsbaar zijn, en geven we ons weer over aan de waan van de dag. Dat is best onverstandig, want uiteindelijk komen die negatieve emoties nog harder terug. Dat leidt soms tot een burn-out.

3. Problemen in de privésfeer

Het is niet alleen werk. Ook problemen thuis kunnen leiden tot een burn-out. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schulden of relatieproblemen, maar ook eenzaamheid leidt tot uitputting.

Welke mensen komen bij IQ Balance terecht?

Bij IQ Balance komen met name mensen vanaf 35 jaar, zowel mannen als vrouwen. Deze mensen zijn vaak prestatiegericht. Ze hebben een goed betaalde baan of een eigen bedrijf en daarnaast nog een gezin en een huishouden. In deze fase komt er veel op ze af. Het doel van een bezoek aan IQ Balance is het herstellen van de balans. Ook komen mensen bij ons om een burn-out te voorkomen. Ben jij op zoek naar tips om gezonder te leven en de ontspanning in jezelf te vinden? IQ Balance kan je hier zeker bij helpen. Wij richten ons op gezondheid, vitaliteit en stressmanagement in de breedste zin van het woord.

Onze aanpak: uniek in Nederland

In ons Ayurvedisch en Holistisch Kuurcentrum vind je een integrale aanpak waar we je op eenvoudige manier daadkrachtig ondersteuning kunnen bieden. Dit kan zowel gedurende een langere periode als ook in een losse afspraak. We gaan daarbij uit van natuurgeneeskundige behandelingen volgens de vijf natuurgerichte principes. Als het gaat om jouw gezondheid mag er geen sprake zijn van een compromis. Dan wil je op alle vlakken natuurlijk goed scoren. Een goede gezondheid staat of valt met de volgende 6 invalshoeken:

Verschillende diensten voor meer balans

Wij bieden diensten aan om de voeding, ontspanning en fysieke fitheid te verbeteren. Volgens de natuurgeneeskunde staat alles met elkaar in verbinding. Als je goed eet, voel je je beter en presteer je fysiek beter. Als je fit bent, dan heb je ook een sterkere mindset. Dit zorgt er weer voor dat je gevoelsmatig beter verbindingen aan kunt gaan, met jezelf en met anderen. De juiste combinatie van behandelingen zorgt ervoor dat je beter in je kracht komt te staan en beter in balans bent.

Waarom IQ Balance om de stress te lijf te gaan?

IQ Balance is er voor de mensen die beter in hun vel willen zitten. Ze willen goed scoren op alle vlakken van hun leven. Hier bieden wij op verschillende wijzen ondersteuning voor. Denk bijvoorbeeld aan massages, voedingstesten, ayurvedische analyses, yoga retreats, totale gezondheidschecks en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om verschillende behandelingen bij ons af te nemen in kuurverband. Een dagarrangement is een echte pitstop om bij te tanken. Naast arrangementen bieden wij ook originele en heilzame workshops en interessante informatiedagen. Deze gaan allemaal over de thema’s gezondheid en lifestyle. Neem nu contact op met IQ Balance als je je gezondheid een boost wilt geven. De medewerkers van ons gezondheidscentrum staan je graag te woord.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail