‘Dankzij ayurveda is mijn weerstand sterker geworden’

‘Dankzij ayurveda is mijn weerstand sterker geworden’

Ayurvedische specialist Chan Makhan zei het al: ‘De genezer zit niet buiten jezelf, maar binnenin jezelf.’ Tegenwoordig houden we ons in het westen zo bezig met anderen, dat we ons eigen lichaam voorbijlopen. Dit terwijl ons lichaam ons veel te vertellen heeft. Ayurveda kan ons helpen om weer contact te maken met het lichaam en onze weerstand sterker te maken, iets wat Dana (37) ontdekte tijdens de ayurvedische kuur van IQ Balance.

Verzwakte weerstand

Dana vertelt: ‘Vroeger werd ik bijna nooit ziek. Ik kon eten wat ik wilde en gerust een nachtje doorhalen. Maar op een gegeven moment begon mijn immuunsysteem me in de steek te laten. De afgelopen jaren is mijn weerstand steeds zwakker geworden. Als ik een stressvolle week had, zat ik de week erna ziek thuis. Ook leek het alsof mijn lichaam steeds minder voeding kon tolereren. Bezoeken aan de huisarts en bloedonderzoeken haalden niets uit. Ik wilde mijn leefstijl aanpakken – maar ik had alleen geen idee hoe. Na wat te googelen, las ik iets over ayurveda en besloot ik me hierin te verdiepen.’

Wat is ayurveda?

Wat is ayurveda eigenlijk? Ayurveda komt van oorsprong uit India en is in feite de oudste natuurwetenschap ter wereld. In tegenstelling tot westerse artsen, houdt de ayurveda zich niet alleen bezig met het behandelen van symptomen, maar met het lichaam als geheel. Ayurveda begint waar de westerse geneeskunde eindigt. Door te luisteren naar wat je nodig hebt, zowel lichamelijk als mentaal, kun je weer een bewuste leefstijl creëren. Daarom ga je met ayurveda leven volgens je Dosha-type. Je leert dan welke voeding en leefstijl past bij je lichaamstype en karakter.

Dosha-test

‘Voor advies ben ik naar IQ Balance gegaan. Daar hebben ze veel kennis en weten ze ayurveda te vertalen naar de westerse leefstijl, wat ik erg prettig vind. Uit de Dosha-test bleek dat ik een Pitta ben, een pittig type. Een valkuil van mij is dat ik alsmaar door wil en niet mijn rust pak. Dat herkende ik hierin terug. Ook kwam ik erachter dat mijn eetgewoontes eigenlijk verstorend werken voor mijn lichaam. Ik houd bijvoorbeeld graag van gekruid eten met veel olie, terwijl milde en verkoelende gerechten beter voor me zijn. Op aanraden van de ayurvedische specialist eet ik nu meer vegetarisch en vermijd ik voedingsproducten die te zuur, zout of pittig zijn. Ik merk echt dat ik daardoor minder klachten heb.’

Ayurvedische kuur

‘Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met een ayurvedische kuur, allemaal afgestemd op mijn Dosha-type. Het fijne van deze kuur is dat elk aspect van je leven belicht wordt: van voeding, ontspanning en beweging tot aan je werk en relaties. Je krijgt ontzettend veel informatie, maar leert ook hoe je het in de praktijk uitvoert. Daarnaast kom je helemaal tot rust tijdens de massage- en saunamomenten en hebben ze heerlijk verwarmende ayurvedische thee, die ik nu ook thuis drink.’

Niet meer verkouden

‘Sinds ik ben begonnen aan de ayurvedische kuur heb ik nergens last van gehad. Niet eens een verkoudheid. Ik voel me meer geaard en in balans. Dankzij ayurveda luister ik beter naar mijn lichaam en weet ik wat goed voor me is. Ik kan een kuur bij IQ Balance echt aanraden. Iedereen kan voordeel halen uit ayurveda om weer een gezonder lichaam te krijgen.’

Meer weten?

Wil jij weer een sterkere weerstand opbouwen en weten wat ayurveda voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend consult. Wij kijken dan samen met jou welke kuur het meest passend is. Dit is vaak een combinatie van massage, sauna, voeding, detox, coaching, yoga, meditatie en wandelen. Ook krijg je informatie mee voor thuis, zodat je zelf verder kunt werken aan het verhogen van je immuunsysteem. Zo vind je de balans die je zoekt!

Heb je interesse in een Ayurvedische massage? Dat kan je ook bij ons laten doen?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail