Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Al een jaar lang zitten we aan huis gekluisterd. We snakken allemaal naar een moment van ontspanning en ontsnapping; de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan. Gelukkig valt er binnen de grenzen nog genoeg te ontdekken. Daarom kun je je heil zoeken bij ons gloednieuwe kuurcentrum op een prachtige locatie in Putten. Hier kun je aan je gezondheid werken en vakantie vieren in één.

Gezondheid in balans

In het dagelijkse moderne leven verliezen we het optimaliseren van onze gezondheid en de kwaliteit van ons leven steeds meer uit het oog. We hebben een catastrofaal dieet, ontspannen én bewegen te weinig en schenken te weinig aandacht aan ons lichaam. Ons hele ecosysteem is zo uit evenwicht geraakt. Om weer in balans te krijgen wat uit balans is gegaan, is een bezoek aan ons kuurcentrum ideaal.

Sterk immuunsysteem

Alles wat we nodig hebben om een sterk immuunsysteem te hebben, wordt ons momenteel moeilijk gemaakt. De maatregelen die als doel hebben om het virus in te dammen hebben eigenlijk een averechts effect op onze weerstand. Daarom is het van belang om weer de oorzaak aan te pakken en preventief te werk te gaan, door je immuunsysteem optimaal te ondersteunen. Het sleutelwoord hierbij is evenwicht, van voeding tot aan ontspanning.

Aandacht voor je lichaam

Qua voeding zijn vitamine C, A, D, zink, magnesium en ijzer essentieel voor het functioneren van het immuunsysteem. Even zo belangrijk is om je lichaam de nodige aandacht te geven. Wandelen, yoga, ontspannen, een goede nachtrust en huidcontact zijn cruciale onderdelen hiervan. Maar ook het psychologische aspect is belangrijk. Onderzoeken tonen aan dat er na perioden van stress en depressie meer ontstekingen in het lichaam voorkomen, met een grotere kans op ziekten.

Detox en weerstand

Om weer terug te keren naar een leefstijl die in balans is, kun je terecht bij ons kuurcentrum in Putten. Binnenkort gaan wij van start met twee kuren. Elke kuur is gekoppeld aan een thema: een detoxkuur in het voorjaar en een kuur gericht op het versterken van weerstand in het najaar. Daarnaast zijn er mogelijkheden om echt tot ontspanning te komen.

Individueel programma

Het kuurprogramma is altijd afgestemd op jouw individuele behoeften, om er het maximale uit te halen. Op de eerste dag krijg je een consult en doen we een health check. Vervolgens gaan we een week lang werken aan het in balans brengen van jouw leefstijl. Een kuur bestaat uit personal training, massage, sauna, yoga, mindfulness en coaching. Ook krijg je een persoonlijk weekmenu met driedaagse maaltijden, op basis van jouw persoonlijke type, die we met een Dosha-test bepalen. Aan het eind wordt weer een meting gedaan om te kijken wat het resultaat is.

Gezondheidsvakantie

Ben jij toe aan een stukje ontspanning en wil je tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kuurcentrum van IQ Balance is verscholen in een prachtig stukje natuur, grenzend aan het oudste bos van Nederland. De kuur duurt een midweek en je hebt de keuze uit drie overnachtingsmogelijkheden: van een recreatiepark, luxe bungalow tot aan een 4-sterrenhotel. Tussen de behandelingen door kun je heerlijk in de natuur wandelen, voor het ultieme vakantiegevoel!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Stress managen? Zo doe je dat

Hoe kun je stress leren managen? IQ Balance geeft advies om grip te krijgen op de spanning. Lees ze in het nieuwe blogartikel!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail