Mijn werk was mijn leven… maar nu niet meer!

Mijn werk was mijn leven… maar nu niet meer!

Gedreven mensen worden vaak geprezen voor hun toewijding aan alles wat ze doen. Ze lijken namelijk altijd overal boven op te zitten. Daarnaast kun je ze altijd vragen of ze je ergens mee kunnen helpen, en je weet dan zeker dat het geregeld wordt. Misschien ben jij wel zo! Iemand die zich volledig in deze omschrijving kon vinden was Niels (38). Hij had van zijn passie zijn beroep gemaakt. Dit ging op den duur zo ver dat hij eigenlijk geen leven meer over had naast zijn werk. Toen wist hij dat er iets moest veranderen.

In het begin was het leuk

‘Ik begon als iedere net afgestudeerde student die aan het begin van zijn of haar carrière staat: vol enthousiasme. Ik trof het gelijk, want ik werd aangenomen voor een kantoorbaan met leuke collega’s en veel doorgroeimogelijkheden. Dit motiveerde me gelijk om alles uit de kast te halen. Hier kreeg ik ook veel positieve reacties over, en dat doet je ego goed als je net komt kijken. Al snel kreeg ik meer taken en verantwoordelijkheden. Ik stortte me vol overgave in alles wat er op mijn pad kwam. Ook als dat betekende een extra uurtje werken hier en daar. Dat maakt me eerst helemaal niks uit.’

Van leven naar overleven

‘Een paar jaar kon ik zo doorgaan en ik klom steeds hogerop. Op mijn jonge leeftijd had ik al veel mensen die ik aanstuurde. Ik kwam altijd als eerste op kantoor en ging als één van de laatsten weer weg. Zelfs op de zaterdag zat ik nog dingen door te nemen en zondagavond zat ik alweer te bedenken wat mij allemaal te wachten stond in de nieuwe week. Ik was helemaal uit balans: mijn werk stond centraal en al het andere moest daarvoor wijken. Zelfs mijn gezondheid. Gezond eten deed ik niet meer, dat moest allemaal snel. Sporten kostte ook teveel tijd, en mijn nek begon met de dag meer pijn te doen door het vele zitten achter mijn bureau.’

Plotseling ging het steeds zwaarder

‘Ik hield dit nog even zo vol, maar toen kwam de dag dat ik er niet meer tegenkon. Die ochtend stond ik op met een stijve rug, vermoeide ledematen en een nek die nog nooit zoveel zeer had gedaan. Om het beeld te schetsen: mijn buurvrouw van negentig staat nog soepeler op dan ik die dag. Dit was voor mij de druppel. Ten einde raad heb ik mijn werk voor het eerst in vijf jaar afgebeld en ik keerde me tot een goede vriendin. Zij vertelde me over IQ Balance, en dat ze daar allerlei mogelijkheden hadden om weer even te relaxen en de balans terug te vinden.’

Over IQ Balance

‘Bij alleen even relaxen bleef het dus niet, want IQ Balance hielp mij op veel manieren mijn leven weer op de rit te krijgen. Zo heeft de superhexo mijn nekklachten bijna volledig opgelost. Ook werk ik nu samen met coach die mij ondersteunt in het vinden van de juiste balans in mijn leven. Ik zie nu in dat toewijding goed is, maar dat je ook met voldoende toewijding aan jezelf moet blijven werken. Als je merkt dat je uit balans bent, wacht dan niet te lang en neem contact op met mensen die je kunnen helpen. Hoeveel je ook kunt, je hoeft niet alles zelf te doen.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail