Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Het gevoel ‘vast’ te zitten. Weinig plezier. Een ‘vol hoofd’. Het kunnen allemaal tekenen zijn van je lichaam die vertelt: zo kun je niet langer door. Het is goed om nu en dan stil te staan bij jezelf. Heb je het gevoel dat je meer tijd voor jezelf wilt nemen? Om meer te doen aan persoonlijke ontwikkeling? IQ Balance heeft verschillende manieren om deze start te kunnen maken.

Geleefd worden in plaats van te leven

De sleur sloop je dagen in zonder dat je het doorhad. Je begon te leven op de automatische piloot, waarbij je tussen werk en je gezin heen schakelde. Er was amper een moment om echt stil te staan bij wat er gebeurde of hoe je jezelf voelde. Ondertussen vlogen de dagen aan je voorbij: nu alweer het einde van de maand? Wat had je eigenlijk de afgelopen maand gedaan?

Beginnen aan persoonlijke ontwikkeling

Misschien dat het tijd is om het volledig anders aan te gaan pakken. Met frisse moed begin je aan een nieuw jaar, zoekend naar nieuwe manieren om je te ontwikkelen. Alleen… waar begin je? Het is moeilijk om alleen naar de toekomst te kijken en daarmee alles wat er is gebeurd achter je te laten. De eerste stap bij persoonlijke ontwikkeling is dan ook om te zorgen voor een reset van je lichaam: een vruchtbare bodem waar je nieuwe jij op kan groeien.

De stressmodus van je lichaam

Stress geeft het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat. Dit is een lichamelijke reactie op het stresshormoon cortisol. Dit hormoon geeft het signaal door dat er gevaar is. Nuttig in tijden waarop je meer concentratie nodig hebt en juist extra goed moet presteren, bijvoorbeeld bij een presentatie. Maar wanneer dit hormoon blijvend op hoog niveau in je lichaam blijft, staat je lichaam altijd in de ‘vecht of vlucht’-stand. Dit betekent dat je nooit echt het gevoel hebt te ontspannen.

Ontspanningsmassage

Begin daarom door eerst die gevoelens los te laten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een moment voor jezelf te pakken. Bij IQ Balance bieden we verschillende massages aan, zoals de ontspanningsmassage en de energiemassage. Deze eerste is gericht op datgene wat er in de naam zit: ontspanning van je lichaam. Tijdens deze massage, die ook vanaf 12 weken voor een zwangerschap geschikt is, kun je de spanning van de dag even loslaten. Spierknopen en spanningen kun je loslaten en het stressniveau van je lichaam kun je verlagen.

De energie massage

Is ontspanning niet aan je besteed, omdat je juist het gevoel hebt vaak vermoeid te zijn? Dan is juist een energiemassage misschien geschikt voor jou. In plaats van het ontspannen van je lichaam, is deze massage juist gericht op het geven van nieuwe energie. Je krijgt vervolgens weer zin om het leven aan te pakken en aan jouw doel te werken.

Persoonlijke ondersteuning bij jouw doel

Heb je voor jezelf een doel gesteld waar je aan wilt gaan werken? Misschien dat je meer rust wilt nemen, stress beter wilt kunnen managen of meer controle wilt nemen over je leven. IQ Balance biedt ook persoonlijke ondersteuning hierbij. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van coaching of voedingsadvies. We bespreken graag met je wat je wilt bereiken en hoe we hierbij kunnen helpen. We hebben een breed aanbod van behandelingen en arrangementen om hierin te helpen. Neem vandaag nog contact op en bespreek je mogelijkheden!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail