Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Het gevoel ‘vast’ te zitten. Weinig plezier. Een ‘vol hoofd’. Het kunnen allemaal tekenen zijn van je lichaam die vertelt: zo kun je niet langer door. Het is goed om nu en dan stil te staan bij jezelf. Heb je het gevoel dat je meer tijd voor jezelf wilt nemen? Om meer te doen aan persoonlijke ontwikkeling? IQ Balance heeft verschillende manieren om deze start te kunnen maken.

Geleefd worden in plaats van te leven

De sleur sloop je dagen in zonder dat je het doorhad. Je begon te leven op de automatische piloot, waarbij je tussen werk en je gezin heen schakelde. Er was amper een moment om echt stil te staan bij wat er gebeurde of hoe je jezelf voelde. Ondertussen vlogen de dagen aan je voorbij: nu alweer het einde van de maand? Wat had je eigenlijk de afgelopen maand gedaan?

Beginnen aan persoonlijke ontwikkeling

Misschien dat het tijd is om het volledig anders aan te gaan pakken. Met frisse moed begin je aan een nieuw jaar, zoekend naar nieuwe manieren om je te ontwikkelen. Alleen… waar begin je? Het is moeilijk om alleen naar de toekomst te kijken en daarmee alles wat er is gebeurd achter je te laten. De eerste stap bij persoonlijke ontwikkeling is dan ook om te zorgen voor een reset van je lichaam: een vruchtbare bodem waar je nieuwe jij op kan groeien.

De stressmodus van je lichaam

Stress geeft het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat. Dit is een lichamelijke reactie op het stresshormoon cortisol. Dit hormoon geeft het signaal door dat er gevaar is. Nuttig in tijden waarop je meer concentratie nodig hebt en juist extra goed moet presteren, bijvoorbeeld bij een presentatie. Maar wanneer dit hormoon blijvend op hoog niveau in je lichaam blijft, staat je lichaam altijd in de ‘vecht of vlucht’-stand. Dit betekent dat je nooit echt het gevoel hebt te ontspannen.

Ontspanningsmassage

Begin daarom door eerst die gevoelens los te laten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een moment voor jezelf te pakken. Bij IQ Balance bieden we verschillende massages aan, zoals de ontspanningsmassage en de energiemassage. Deze eerste is gericht op datgene wat er in de naam zit: ontspanning van je lichaam. Tijdens deze massage, die ook vanaf 12 weken voor een zwangerschap geschikt is, kun je de spanning van de dag even loslaten. Spierknopen en spanningen kun je loslaten en het stressniveau van je lichaam kun je verlagen.

De energie massage

Is ontspanning niet aan je besteed, omdat je juist het gevoel hebt vaak vermoeid te zijn? Dan is juist een energiemassage misschien geschikt voor jou. In plaats van het ontspannen van je lichaam, is deze massage juist gericht op het geven van nieuwe energie. Je krijgt vervolgens weer zin om het leven aan te pakken en aan jouw doel te werken.

Persoonlijke ondersteuning bij jouw doel

Heb je voor jezelf een doel gesteld waar je aan wilt gaan werken? Misschien dat je meer rust wilt nemen, stress beter wilt kunnen managen of meer controle wilt nemen over je leven. IQ Balance biedt ook persoonlijke ondersteuning hierbij. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van coaching of voedingsadvies. We bespreken graag met je wat je wilt bereiken en hoe we hierbij kunnen helpen. We hebben een breed aanbod van behandelingen en arrangementen om hierin te helpen. Neem vandaag nog contact op en bespreek je mogelijkheden!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Balans terugvinden in je werk en je leven

Thuis de balans terugvinden doe je door je tijd efficiënt te gebruiken. Breng daarom een duidelijke scheiding aan tussen je werktijd en privétijd en ga op zoek naar je bioritme.

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail