Total health check

Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Ayurveda bestaat al meer dan 5000 jaar en is daarmee de oudste geneeskunde ter wereld. Ayurveda is een levens- en natuurwetenschap die alle handvaten biedt om jezelf tot in de kern te leren kennen en te begrijpen en van daar uit je leven te leiden.

Volgens de Ayurveda is er geen ziekte of onbalans als je jezelf trouw blijft, maar om dat te kunnen bereiken moet je eerst weten uit welke elementen je gemaakt bent. Er zit namelijk een heel logisch natuurprincipe achter alle dingen en als wij hiervan kennis nemen kunnen we beter invulling geven aan ons eigen leven en meer begrip ontwikkelen voor een ander. Het is een natuurgeneeswijze die alle kennis in zich heeft om gezond en gelukkig oud te worden, zonder compromissen.

In een Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Consult gaan we samen op zoek naar je persoonlijke behoeftes aan gezondheid en levensgeluk en geven hier systematisch invulling aan. Bij het eerste consult krijg je een uitgebreid anamnesegesprek. In dit gesprek nemen wij je gegevens op en bespreken we de doelstelling(en) van de behandelingen en eventuele klachten.

Het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket bestaat uit:

Total health check: Deel 1

Eerste consult van ca. 2 uur met daarin een kennismaking, uitgebreide anamnese en diverse metingen, zoals:
a) algemene anamnese,
b) IQ Balance anamnese diagram “total balance”,
c) uitgebreide ayurvedische anamnese,
d) dosha test en uitleg ervan ten behoeve van bepalen constitutie,
e) VedaPulse meting (meet het hele lichaam en de energie van je organen aan de hand van de traditionele ayurvedische polsdiagnose),
f) metingen van bloeddruk, lengte, gewicht, vetpercentage, spiermassa, visceraal vet, lichaamstemperatuur, ph waarde c.q. zuurgraad in de urine, zuurstofgehalte in het bloed,
g) lichamelijk onderzoek: tong, ogen, nagels, pols, algemene indruk etc..

Total health check: Deel 2

a) diagnose/samenvatting met daarop volgend advies inclusief voorstel voor een behandelplan,
b) afstemmen van het advies/behandelplan samen met jou,
c) opvolgen van het overeengekomen behandelplan gedurende 4 weken,
d) tussentijdse contactmomenten ter controle en ondersteuning.

Total health check: Deel 3

Eindmeting om veranderingen vast te stellen c.q. conclusie.
Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
(Het is ook mogelijk om losse consulten te boeken. De kosten hiervoor zijn 95,00€ / uur.)

Voor eventuele vergoedingen, belastingaftrek of financieringsmogelijkheden vraag gerust naar de mogelijkheden.

(4 weken €599,00 of los consult)


Ook interessant voor jou

Vragenlijst chronische klachten

Heb je last van klachten die al langer aanhouden? Vul dan de ‘vragenlijst chronische klachten’ in. Lees er hier meer over!

Lees verder

Privé wellness arrangement

Ben je toe aan een middag relaxen? Bij Hotel De Roode Schuur bieden wij momenteel een privé wellness arrangement aan. Lees hier meer over ons arrangement.

Lees verder

Wellness Circuit

Ons wellnesscircuit is 3 behandelingen in één. Het arrangement duurt 2 uur in totaal en daarin word je van top tot teen verzorgd. Interesse? Lees hier meer.

Lees verder

Kuur vakantie – midweek in een unieke locatie

Met onze kuur kun je jezelf echt prioriteit geven. Bij onze kuren maken we gebruik van de Ayurvedische filosofie, maar gewoon ontspannen is ook mogelijk.

Lees verder

Bedrijfsmassages

Waarom zou je wellness beperken tot je privéleven? De meeste tijd van ons leven brengen wij door op ons werk. Bekijk hier onze bedrijfsmassages.

Lees verder

Lifestyle advies

We zijn allemaal opzoek naar een manier om meer evenwicht in je leven te creëren. Hoe pakken wij dit aan? En hoe incorporeer je dat in je leefstijl. Leer hier over de circle van IQ Balance.

Lees verder

Stressmanagement

De balans terugvinden in je werk en leven door stressmanagement. Wat kan je doen om de balans te vinden? Lees hier hoe je met je stress kan omgaan.

Lees verder

Ayurvedische massage

Ayurvedische behandelingen zijn holistische behandelingen waarbij wij gebruik maken van medicinale oliën om je zo goed mogelijk in balans te brengen.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail