Balans terugvinden in je werk en je leven

Balans terugvinden in je werk en je leven

Ondanks dat je meer thuiswerkt, hoeft dit niet te betekenen dat je meer ontspannen bent. Je hebt de afgelopen tijd veel moeten schakelen, wat veel onrust teweegbrengt. Je bent weg uit je vertrouwde ritme en moet bepaalde vrijheden opgeven die je voorheen misschien als vanzelfsprekend beschouwde. De duidelijke structuur is weg en werk en privé overlapt steeds meer. De balans kan dan al snel verloren raken.

Bioritme

Thuis de balans terugvinden doe je door je tijd efficiënt te gebruiken. Breng daarom een duidelijke scheiding aan tussen je werktijd en privétijd en ga op zoek naar je bioritme. Meestal zijn je hersenen ’s ochtends scherper. Bewaar het denkwerk dan voor de ochtenduren, en uitvoerend werk voor de middag. Vragen je kinderen ’s ochtends veel aandacht? Sta wat eerder op en probeer je taken zo vroeg mogelijk te doen. Neem ’s middags vervolgens de tijd om uit te rusten, om je energie in evenwicht te houden.

Ontspanningstips voor thuis

Nu de vakantietijd eraan komt, is thuis ontspannen extra belangrijk. Dat betekent niet televisie op de bank kijken, maar daadwerkelijk zorgen dat je lichaam en geest tot rust komen. Neem dan ook echt afstand van je werk. Zorg dat je elektronische apparaten uitstaan en beantwoord ’s avonds bijvoorbeeld geen e-mails meer.

Hoofd leegmaken

Plan op vaste momenten tijd in voor bewuste ontspanning. Sta regelmatig op van je bureaustoel en maak een ommetje, het liefst in het park of het bos. Twintig minuten in de natuur verlaagt je stressniveau aanzienlijk en houdt je focus scherp. Ook tuinieren, sporten, muziek luisteren en lezen zijn activiteiten die je hoofd leegmaken en waar geen beeldschermen aan te pas komen.

Overwerken? Niet doen!

Weersta de verleiding om over te werken als je het druk hebt. Dit leidt alleen maar tot een verminderde focus en prestaties. Door jezelf geen ontspanning te gunnen, kunnen er thuis botsingen ontstaan. Je reageert je dan op de mensen die het dichtst bij je staan. Anderzijds kun je je werk juist als uitvlucht gebruiken, omdat je aan de spanningen om je heen probeert te ontsnappen. Zorg daarom goed voor jezelf en steek ook voldoende tijd in het onderhouden van je relaties.

Prioriteiten en grenzen stellen

Als je regelmatig overloopt, vraag jezelf dan af of je taken in balans zijn. Heb je een stressvolle functie met veel verantwoordelijkheden en taken die je capaciteit te boven gaan? Kom je nauwelijks toe aan jezelf en je gezin? Stel in dat geval betere grenzen en prioriteiten voor jezelf. Schrap alles uit je agenda wat niet essentieel is, vraag om hulp en besteed je taken uit.

Gevoel van wellness

Heb je thuis wat meer ondersteuning nodig bij het ontspannen? Geef je lichaam dan de aandacht die het verdient en haal een gevoel van wellness in huis. Laat het bad vollopen en waan je even in een spa. Met heerlijk verfrissende luchtsprays, kalmerende oliën en massageproducten creëer je een aangename ambiance die je weer helemaal tot jezelf laat komen. Vul het ritueel aan met voedende supplementen, een verkwikkende kop thee en natuurlijke verzorgingsproducten, te vinden in onze webshop.

Behandeling

Is dat nog niet genoeg? Ga dan voor een ultiem ontspanningsmoment en laat jezelf in de watten leggen door een professional. Het sociale leven komt langzamerhand op gang en ook bij IQ Balance zijn we weer aan het opstarten met de behandelingen. Je kunt dan weer terecht voor een massage of beautybehandeling, uiteraard met alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Zo kun je de stress even helemaal achter je laten, de balans herstellen en het leven met nieuwe energie hervatten!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail