Balans terugvinden in je werk en je leven

Balans terugvinden in je werk en je leven

Ondanks dat je meer thuiswerkt, hoeft dit niet te betekenen dat je meer ontspannen bent. Je hebt de afgelopen tijd veel moeten schakelen, wat veel onrust teweegbrengt. Je bent weg uit je vertrouwde ritme en moet bepaalde vrijheden opgeven die je voorheen misschien als vanzelfsprekend beschouwde. De duidelijke structuur is weg en werk en privé overlapt steeds meer. De balans kan dan al snel verloren raken.

Bioritme

Thuis de balans terugvinden doe je door je tijd efficiënt te gebruiken. Breng daarom een duidelijke scheiding aan tussen je werktijd en privétijd en ga op zoek naar je bioritme. Meestal zijn je hersenen ’s ochtends scherper. Bewaar het denkwerk dan voor de ochtenduren, en uitvoerend werk voor de middag. Vragen je kinderen ’s ochtends veel aandacht? Sta wat eerder op en probeer je taken zo vroeg mogelijk te doen. Neem ’s middags vervolgens de tijd om uit te rusten, om je energie in evenwicht te houden.

Ontspanningstips voor thuis

Nu de vakantietijd eraan komt, is thuis ontspannen extra belangrijk. Dat betekent niet televisie op de bank kijken, maar daadwerkelijk zorgen dat je lichaam en geest tot rust komen. Neem dan ook echt afstand van je werk. Zorg dat je elektronische apparaten uitstaan en beantwoord ’s avonds bijvoorbeeld geen e-mails meer.

Hoofd leegmaken

Plan op vaste momenten tijd in voor bewuste ontspanning. Sta regelmatig op van je bureaustoel en maak een ommetje, het liefst in het park of het bos. Twintig minuten in de natuur verlaagt je stressniveau aanzienlijk en houdt je focus scherp. Ook tuinieren, sporten, muziek luisteren en lezen zijn activiteiten die je hoofd leegmaken en waar geen beeldschermen aan te pas komen.

Overwerken? Niet doen!

Weersta de verleiding om over te werken als je het druk hebt. Dit leidt alleen maar tot een verminderde focus en prestaties. Door jezelf geen ontspanning te gunnen, kunnen er thuis botsingen ontstaan. Je reageert je dan op de mensen die het dichtst bij je staan. Anderzijds kun je je werk juist als uitvlucht gebruiken, omdat je aan de spanningen om je heen probeert te ontsnappen. Zorg daarom goed voor jezelf en steek ook voldoende tijd in het onderhouden van je relaties.

Prioriteiten en grenzen stellen

Als je regelmatig overloopt, vraag jezelf dan af of je taken in balans zijn. Heb je een stressvolle functie met veel verantwoordelijkheden en taken die je capaciteit te boven gaan? Kom je nauwelijks toe aan jezelf en je gezin? Stel in dat geval betere grenzen en prioriteiten voor jezelf. Schrap alles uit je agenda wat niet essentieel is, vraag om hulp en besteed je taken uit.

Gevoel van wellness

Heb je thuis wat meer ondersteuning nodig bij het ontspannen? Geef je lichaam dan de aandacht die het verdient en haal een gevoel van wellness in huis. Laat het bad vollopen en waan je even in een spa. Met heerlijk verfrissende luchtsprays, kalmerende oliën en massageproducten creëer je een aangename ambiance die je weer helemaal tot jezelf laat komen. Vul het ritueel aan met voedende supplementen, een verkwikkende kop thee en natuurlijke verzorgingsproducten, te vinden in onze webshop.

Behandeling

Is dat nog niet genoeg? Ga dan voor een ultiem ontspanningsmoment en laat jezelf in de watten leggen door een professional. Het sociale leven komt langzamerhand op gang en ook bij IQ Balance zijn we weer aan het opstarten met de behandelingen. Je kunt dan weer terecht voor een massage of beautybehandeling, uiteraard met alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Zo kun je de stress even helemaal achter je laten, de balans herstellen en het leven met nieuwe energie hervatten!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail