Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Voor de zoveelste keer rinkelt je telefoon weer. Het is je baas of collega die een nieuwe opdracht voor je heeft. Dit terwijl je agenda al vol staat met vluchtige aantekeningen en tijden voor andere afspraken. Je voelt steeds vaker dat je lichaam spanningen ervaart, maar krijgt het maar niet onder controle. Tijd om aan de bel te trekken!

werkstress

Ontstaan van werkstress

We ervaren allemaal weleens stress door werk. Er zijn bepaalde periodes waarin het drukker is dan normaal. Wellicht keert de rust wel weer terug na de drukke periode. Maar soms blijf je het overzicht kwijtraken, waardoor het werk nog steeds voor spanningen zorgt. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen hier mee om kan gaan. Begrijpelijk, aangezien de stress de overhand neemt op je geest en lichaam.

Invloed van stress

Doordat je lichaam voor een langere tijd op vecht- en vluchtstand staat, komen er ongemakken tevoorschijn. Misschien staan je spieren op spanning? Of voel je regelmatig je hart in je keel kloppen? Ook mentaal merk je signalen op, zoals concentratieproblemen of obsessieve gedachten. Het is dus belangrijk om goed met werkstress om te gaan, voordat dit soort verschijnselen verergeren.

Creëer overzicht

Je bureau ligt vol met losse blaadjes, een overvolle mailbox, je schrift is bedekt met slordige aantekeningen. Wanneer je werkstress ervaart, is het belangrijk om het overzicht terug te pakken. Maak in je agenda een duidelijke en realistische planning of schrijf to-do-lijstjes. Overzicht creëren voelt ook alsof je de regie weer terugpakt, wat automatisch ook voor meer rust zorgt.

Ontspanningsmoment

Maar daadwerkelijk rust opzoeken is net zo goed een manier om werkstress te verlichten. Want wanneer je zelf voldoende ontspant, is er minder ruimte tot piekeren en reset je je lichaam als het ware. Manieren om te ontspannen kunnen lezen, wandelen of sporten zijn. Maar ook jezelf een massage gunnen is geen overbodige luxe. IQ Balance staat graag klaar voor jou.

Balans terugvinden

Je kunt bij ons terecht voor verschillende massages. Wil jij volledig tot rust komen tijdens een aromamassage? Of juist je energie herstellen met een energiemassage? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast bieden wij ook persoonlijke coaching aan om je werkstress aan te pakken. Door persoonlijk in gesprek te gaan, gaan we op zoek naar de aanstichters van je stress en kijken hoe we dit kunnen oplossen. Op die manier reken je definitief af met de spanningen en vind je je balans terug. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail