Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap. Hij is tenslotte voorbij voordat je het doorhebt, ook al voelt dat nu misschien nog niet zo. Door tot rust te komen en even volledig te ontspannen, voelt dat als een frisse wind door je zwangerschap en kun jij er weer met volle kracht tegenaan. Maar hoe neem je die rust eigenlijk?

zwanger

Het belang van ontspannen

Je partner en omgeving kan nog zo prettig en verzorgend zijn, je kindje dragen en alles wat daarbij hoort moet je echt zelf doen. Rust en ontspanning vinden tijdens je zwangerschap kan je helpen met de veranderingen in je leven om te gaan en deze met open armen te accepteren. Ook helpt het voor de band met je baby. Deze vormt al na de bevruchting. Dit doe je bijvoorbeeld door je hand op je buik te leggen. Hiermee creëer je een veilige en liefdevolle omgeving. Als je veel stresshormonen aanmaakt, komt dit via de placenta bij je kindje terecht. Probeer het dus echt rustig aan te doen. Probeer dingen in te plannen om naar uit te kijken of kleine geluksmomentjes voor jezelf te creëren. Het is een prachtig fenomeen.

Douchen en badderen

Aan het einde van de dag kan een warm bad of fijne douche helpen de dag te verwerken en even tot rust te komen. Warmte kan helpen je spieren ontspannen en kan verlichting geven aan je lichaam. Doe dus gerust lekker de deur op slot en droom weg met een heerlijk boek of prachtige film. Steek een kaarsje aan, druppel wat olie in het water en neem de tijd voor jezelf. Na het douchen kun je jezelf verwennen met een fijne massage. Je verdient het.

Een ontspannende massage

Als je kindje 12 weken bij je is, zitten alle organen al op de juiste plek. Je kindje heeft nu vingers en teentjes en sinds een week is het geslacht te zien. Nu is het de zaak dat ‘ie gaat groeien. Je lichaam is dus druk in de weer. Vanaf deze periode is het mogelijk om een massage te boeken. Bij IQ Balance hebben we een prachtige massage voor zwangere vrouwen. We helpen je terug in je element te komen en nemen de stress van de dag bij je weg. Overleg altijd wel even met je verloskundige of zij een massage aanbevelen. We zullen met zorg en aandacht met je omgaan en luisteren naar jouw wensen of behoeften.

Onze tip aan jou!

Met deze podcast van Mama’en leer jij over Ayurveda en rust tijdens je zwangerschap terwijl je lekker aan het schoonmaken bent, een wandeling doet of lekker met je hoofd op het kussen ligt.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail