Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap. Hij is tenslotte voorbij voordat je het doorhebt, ook al voelt dat nu misschien nog niet zo. Door tot rust te komen en even volledig te ontspannen, voelt dat als een frisse wind door je zwangerschap en kun jij er weer met volle kracht tegenaan. Maar hoe neem je die rust eigenlijk?

zwanger

Het belang van ontspannen

Je partner en omgeving kan nog zo prettig en verzorgend zijn, je kindje dragen en alles wat daarbij hoort moet je echt zelf doen. Rust en ontspanning vinden tijdens je zwangerschap kan je helpen met de veranderingen in je leven om te gaan en deze met open armen te accepteren. Ook helpt het voor de band met je baby. Deze vormt al na de bevruchting. Dit doe je bijvoorbeeld door je hand op je buik te leggen. Hiermee creëer je een veilige en liefdevolle omgeving. Als je veel stresshormonen aanmaakt, komt dit via de placenta bij je kindje terecht. Probeer het dus echt rustig aan te doen. Probeer dingen in te plannen om naar uit te kijken of kleine geluksmomentjes voor jezelf te creëren. Het is een prachtig fenomeen.

Douchen en badderen

Aan het einde van de dag kan een warm bad of fijne douche helpen de dag te verwerken en even tot rust te komen. Warmte kan helpen je spieren ontspannen en kan verlichting geven aan je lichaam. Doe dus gerust lekker de deur op slot en droom weg met een heerlijk boek of prachtige film. Steek een kaarsje aan, druppel wat olie in het water en neem de tijd voor jezelf. Na het douchen kun je jezelf verwennen met een fijne massage. Je verdient het.

Een ontspannende massage

Als je kindje 12 weken bij je is, zitten alle organen al op de juiste plek. Je kindje heeft nu vingers en teentjes en sinds een week is het geslacht te zien. Nu is het de zaak dat ‘ie gaat groeien. Je lichaam is dus druk in de weer. Vanaf deze periode is het mogelijk om een massage te boeken. Bij IQ Balance hebben we een prachtige massage voor zwangere vrouwen. We helpen je terug in je element te komen en nemen de stress van de dag bij je weg. Overleg altijd wel even met je verloskundige of zij een massage aanbevelen. We zullen met zorg en aandacht met je omgaan en luisteren naar jouw wensen of behoeften.

Onze tip aan jou!

Met deze podcast van Mama’en leer jij over Ayurveda en rust tijdens je zwangerschap terwijl je lekker aan het schoonmaken bent, een wandeling doet of lekker met je hoofd op het kussen ligt.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress; hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn, zo doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Stress managen? Zo doe je dat

Hoe kun je stress leren managen? IQ Balance geeft advies om grip te krijgen op de spanning. Lees ze in het nieuwe blogartikel!

Lees verder

Reviews

‘Helena, hartelijk bedankt voor die heerlijke en fijne voetmassage, voetbehandeling en lichaamshealing!

Ik heb voor het eerst weer helemaal doorgeslapen!!! En voelde vanmorgen voor het eerst mijn voeten stromen!!! Ik voelde mijn voeten vroeger alleen als ze zeer deden! Deze fijne behandeling was voor mij het puntje op de i.

Het was een hele mooie en respectvolle kennismaking. Ik voelde mij dan ook erg op mijn gemak! Dus erg graag weer eens tot ziens!’

- een mevrouw uit Soest

‘Door jouw woorden en de manier waarop je ons op ons gemak had gesteld, konden wij heel ontspannen deze middag meemaken. Ik vond het een bijzondere ervaring en het triggert mij om mij hier meer in te verdiepen. Ik zie ons in de toekomst bij je terugkomen!’

- John

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail