Voorbereid de winter in!

Voorbereid de winter in!

De winter komt eraan en dat betekent rode neuzen, warme kleren en lekkere winterwandelingen. Als je je ogen sluit en heel goed luistert hoor je de kerstmuziek alweer. Helaas zijn de wintermaanden ook maanden van vaker ziek zijn en een droge huid. Het is goed om jezelf tijdens deze maanden extra te verwennen. We leggen je uit hoe!

Verzorg je huid

Veel mensen krijgen tijdens de wintermaanden last van een droge huid en schrale plekken. Je huid krijgt ook een hoop te verduren. Denk aan de wind, regen en misschien zelfs sneeuw. Hoe verleidelijk het ook is, het is het beste om niet al te heet te gaan douchen, hoe moeilijk dat ook kan zijn met de winterse temperaturen. De huid krijgt het hier alleen nog maar zwaarder door. Beloon jezelf met een dikke trui en zachte sokken naderhand. Ook is het goed om je huid lekker vet te houden. Geef hierbij specifiek aandacht aan je handen, gezichtshuid en lippen. Een crème of balsem met calendula verzacht de huid en helpt tegen pijnlijke of gevoelige plekken.

Grieperig? Geen probleem!

Er gaat geen seconde voorbij waarbij je iemand niet hoort snuffelen, hoesten of niezen. De wintermaanden zijn een goede tijd om weerstand op te bouwen, maar ziek worden is voor veel mensen onvermijdelijk. We nemen niks zo voor lief als door onze neus ademen, tot het niet meer kan. Een aroma inhaler kan hierbij verlichting geven. De kuurolie van Davos helpt de luchtwegen openen en meer lucht te geven. Precies wat je nodig hebt! Met een paar producten heb je het perfecte pakket om de winter door te komen!

Lekker thuis

Niks zo fijn als een huis dat lekker ruikt. Als je aan de winter denkt, denk je aan warm, gemoedelijk, knus. Je kunt dit bereiken door een pannetje op te zetten met je favoriete ingrediënten: sinaasappel, dennenappel, kaneelstokjes. Dit kun je enkele uren lekker door je huis laten trekken. Maar het kan ook makkelijker! Met een lekkere kamerspray bereik je hetzelfde resultaat in enkele seconden.

Het seizoen is weer begonnen

Een combinatie van wellness en gezondheidsbevordering vanuit huis tijdens de koude maanden? Het kan met onze thermomatten, met jade bijvoorbeeld, of amethist. De warmtegolven dringen door in het lichaam. Door het formaat is hij makkelijk mee te nemen. In de auto, bijvoorbeeld of op bed. Zo kun jij vanaf jouw plek naar keuze even helemaal tot rust komen.

Meer weten?

Wist je dat we bij IQ Balance ook verscheidene behandelingen hebben om tot rust te komen of om aan je gezondheid te werken? We vertellen je er graag meer over. Kijk gerust rond op onze website of neem hier contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress; hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn, zo doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Stress managen? Zo doe je dat

Hoe kun je stress leren managen? IQ Balance geeft advies om grip te krijgen op de spanning. Lees ze in het nieuwe blogartikel!

Lees verder

Reviews

‘Helena, hartelijk bedankt voor die heerlijke en fijne voetmassage, voetbehandeling en lichaamshealing!

Ik heb voor het eerst weer helemaal doorgeslapen!!! En voelde vanmorgen voor het eerst mijn voeten stromen!!! Ik voelde mijn voeten vroeger alleen als ze zeer deden! Deze fijne behandeling was voor mij het puntje op de i.

Het was een hele mooie en respectvolle kennismaking. Ik voelde mij dan ook erg op mijn gemak! Dus erg graag weer eens tot ziens!’

- een mevrouw uit Soest

‘Door jouw woorden en de manier waarop je ons op ons gemak had gesteld, konden wij heel ontspannen deze middag meemaken. Ik vond het een bijzondere ervaring en het triggert mij om mij hier meer in te verdiepen. Ik zie ons in de toekomst bij je terugkomen!’

- John

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail