Cosmetische acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur is ontstaan in China. Eeuwen geleden waren ze op zoek naar een techniek om langer en gezonder te kunnen leven. Door bepaalde naaldcombinaties te gebruiken kwam men erachter dat de algehele gezondheid van mensen verbeterde, de vitaliteit werd vergroot en het verouderingsproces afgeremd. Stramme, stijve gewrichten werden weer soepeler, waardoor men zich weer gemakkelijker kon bewegen. Het verouderingsproces, met al zijn vervelende kwalen, werd vertraagd.

De klok terug draaien

Als prettige bijkomstigheid van deze gezondheid bevorderende techniek zag men dat mensen er ook nog eens jonger uitgingen zien. Huidproblemen, zoals acne, hyperpigmentatie, rosacea, rood gezicht (te actieve doorbloeding) verbeterde zichtbaar.

Je draait als het ware de klok energetisch 10 tot 15 jaar terug, waardoor je gezondheid verbetert en je er vitaler en jonger uit ziet.

Chinese Geneeswijze

De Chinese geneeswijze is gebaseerd op de filosofie dat het fysieke lichaam een eindproduct is van de energie die er is. Volgens deze filosofie is alles energie en het fysieke lichaam de manifestatie van deze energie. Als je deze energiebanen en energievelden beïnvloedt heeft dat zijn uitwerking op het fysieke lichaam. Als je deze energiebanen kunt blijven laten stromen heeft dat positieve invloed op je gezondheid. Zodra er een blokkade zit in zo’n energiebaan stagneert de energie en wordt je uiteindelijk ziek en veroudert je lichaam. Je pakt dus als het ware de oorzaak van deze veroudering op energetisch vlak aan.

Voordelen van Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur heeft een gunstige werking op:

Contra-indicaties

In sommige gevallen is het niet verstandig en dus ook niet aan te raden om Cosmetische Acupunctuur toe te passen. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam hiernaar te informeren, voordat je eraan begint. Bij de intake worden de contra-indicaties uitgebreid doorgenomen.

Werkwijze

Hoe gaat het in z’n werk?

Intake:

Bij de intake wordt een anamnese afgenomen. Je krijgt een uitgebreide vragenlijst die hiervoor ingevuld dient te worden met betrekking tot je medische geschiedenis, medicijngebruik en eventuele contra-indicaties. Je wordt energetisch doorgemeten om te kijken of er contra-indicaties zijn waar je wellicht geen weet van hebt en die de behandeling in de weg zouden kunnen zitten. Je bloeddruk wordt gemeten en de volledige gang van zaken doorgesproken. Je probleemzones in het gezicht en in de hals worden besproken. Daarna wordt geëvalueerd wat hieraan gedaan kan worden en wat het effect van de behandeling zal zijn.

Kosten en praktische zaken

Het resultaat zal daarna bij iedere behandeling nog verder verbeteren.

Daarom is het van groot belang dat je de kuur van 12 behandelingen geheel afmaakt voor een optimaal en blijvend resultaat. Als je eerder de serie behandelingen zou onderbreken zal het resultaat niet optimaal, maar vooral niet blijvend zijn.

Liesbeth van de Ham, onze expert die binnen IQ Balance de Cosmetische Acupunctuur behandelingen verzorgt, heeft haar opleiding ‘Facial Rejuvenation’ gevolgd bij Virginia Doran, een Amerikaanse topper op dit gebied.

Volledige traject Cosmetische Acupunctuur: De kosten van de Cosmetische Acupunctuur zijn € 95,= per behandeling. Je hebt 12 acupunctuur behandelingen nodig.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail