De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Die ene opdracht moet toch echt even af: urenlang zit je achter elkaar op dezelfde plek op het toetsenbord te tikken. Steeds verder voorovergebogen, met je nek en rug in steeds meer onprettige hoeken. Pas wanneer je opstaat, merk je dat je spieren en gewrichten flink beginnen te klagen.

Veel mensen besteden lange tijd achter de computer op hun werkplek. Maar een verkeerde werkplek kan tot allerlei problemen leiden, zoals fysieke klachten en moeite met concentratie. Hoe kun je een werkplek creëren waar je iedere dag prettig aan kunt werken? IQ Balance geeft advies!

1. Ruim de werkplek op

Opgeruimd bureau, opgeruimde geest. Je hoort het misschien vaker, maar het werkt écht: een opgeruimd bureau werkt veel fijner dan een bureau waar allerlei papieren en voorwerpen liggen. Dit leidt alleen maar tot afleiding, of juist het gevoel dat je het nog moet opruimen. Onrust, dus. Er is niets zo vervelend dan je proberen te concentreren terwijl er iets anders om je aandacht vraagt!

2. Let op het daglicht

Wist je dat daglicht rechtstreeks invloed heeft op je energieniveau? Wanneer je te weinig natuurlijk daglicht op je werkplek hebt, krijg je ook minder energie. Dit komt doordat je lichaam melatonine aan gaat maken. Je lichaam krijgt eigenlijk het signaal: het is donker, tijd om naar bed te gaan. Terwijl je juist bezig moest aan die ene opdracht!

3. Een goed afgesteld bureau en bijbehorende stoel

Ben je iemand die vaak voorovergebogen over je computer zit? Dat is een houding die je tijdelijk volhoudt. Na verloop van tijd, wanneer je bijvoorbeeld uren in die houding verkeert, kan dit tot veel lichamelijke klachten leiden. Een goed afgesteld bureau, correct zitten en een stoel op de juiste hoogte zijn erg belangrijk. Beide voeten op de grond, knieën in hoeken van 29 graden.

4. Ergonomische accessoires

Wist je dat er veel alternatieven bestaan voor bepaalde spullen die het comfort van je werkplek kunnen verbeteren? Zo hoef je niet meteen een nieuwe stoel te kopen als deze je rug niet goed ondersteunt, je kunt ook een rugkussentje hiervoor kopen. Er bestaan ook ergonomische muizen en toetsenborden, om te zorgen voor een prettige houding.

5. Zorg voor een aparte pauzeruimte

Dit is een onderschat punt, maar wel een belangrijke. Zorg voor een aparte plek waar je even rust kunt nemen. Het verhoogt je productiviteit om even niet achter je bureau te zitten, maar juist ergens anders. Een aparte plek maakt dat je even van je werkplek weg bent en weer met frisse energie door kunt gaan zodra je

Wil je hulp bij het afstellen?

IQ Balance biedt een werkplekonderzoek aan om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. We geven hierbij advies op de werkvloer om de best werkbare situatie te creëren. Een gezonde werkplek is essentieel, zet daarop vandaag nog de eerste stap om die te regelen!

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail