De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Die ene opdracht moet toch echt even af: urenlang zit je achter elkaar op dezelfde plek op het toetsenbord te tikken. Steeds verder voorovergebogen, met je nek en rug in steeds meer onprettige hoeken. Pas wanneer je opstaat, merk je dat je spieren en gewrichten flink beginnen te klagen.

Veel mensen besteden lange tijd achter de computer op hun werkplek. Maar een verkeerde werkplek kan tot allerlei problemen leiden, zoals fysieke klachten en moeite met concentratie. Hoe kun je een werkplek creëren waar je iedere dag prettig aan kunt werken? IQ Balance geeft advies!

1. Ruim de werkplek op

Opgeruimd bureau, opgeruimde geest. Je hoort het misschien vaker, maar het werkt écht: een opgeruimd bureau werkt veel fijner dan een bureau waar allerlei papieren en voorwerpen liggen. Dit leidt alleen maar tot afleiding, of juist het gevoel dat je het nog moet opruimen. Onrust, dus. Er is niets zo vervelend dan je proberen te concentreren terwijl er iets anders om je aandacht vraagt!

2. Let op het daglicht

Wist je dat daglicht rechtstreeks invloed heeft op je energieniveau? Wanneer je te weinig natuurlijk daglicht op je werkplek hebt, krijg je ook minder energie. Dit komt doordat je lichaam melatonine aan gaat maken. Je lichaam krijgt eigenlijk het signaal: het is donker, tijd om naar bed te gaan. Terwijl je juist bezig moest aan die ene opdracht!

3. Een goed afgesteld bureau en bijbehorende stoel

Ben je iemand die vaak voorovergebogen over je computer zit? Dat is een houding die je tijdelijk volhoudt. Na verloop van tijd, wanneer je bijvoorbeeld uren in die houding verkeert, kan dit tot veel lichamelijke klachten leiden. Een goed afgesteld bureau, correct zitten en een stoel op de juiste hoogte zijn erg belangrijk. Beide voeten op de grond, knieën in hoeken van 29 graden.

4. Ergonomische accessoires

Wist je dat er veel alternatieven bestaan voor bepaalde spullen die het comfort van je werkplek kunnen verbeteren? Zo hoef je niet meteen een nieuwe stoel te kopen als deze je rug niet goed ondersteunt, je kunt ook een rugkussentje hiervoor kopen. Er bestaan ook ergonomische muizen en toetsenborden, om te zorgen voor een prettige houding.

5. Zorg voor een aparte pauzeruimte

Dit is een onderschat punt, maar wel een belangrijke. Zorg voor een aparte plek waar je even rust kunt nemen. Het verhoogt je productiviteit om even niet achter je bureau te zitten, maar juist ergens anders. Een aparte plek maakt dat je even van je werkplek weg bent en weer met frisse energie door kunt gaan zodra je

Wil je hulp bij het afstellen?

IQ Balance biedt een werkplekonderzoek aan om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. We geven hierbij advies op de werkvloer om de best werkbare situatie te creëren. Een gezonde werkplek is essentieel, zet daarop vandaag nog de eerste stap om die te regelen!

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Balans terugvinden in je werk en je leven

Thuis de balans terugvinden doe je door je tijd efficiënt te gebruiken. Breng daarom een duidelijke scheiding aan tussen je werktijd en privétijd en ga op zoek naar je bioritme.

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail