Een schone huid is een mooie huid!

Een schone huid is een mooie huid!

Bijna niemand heeft een perfecte huid. Maar een gave huid zonder oneffenheden staat bij praktisch iedereen hoog op het verlanglijstje. Daarom wordt huidverzorging tegenwoordig als erg belangrijk gezien, want zodra de huid gezond functioneert, is een deel van het doel al behaald. Want een gezonde huid is de allerbelangrijkste stap naar een gave huid.

huid

Goede reiniging

Een goede huidverzorging begint bij goede reiniging. Slapen met make-up op is namelijk bepaald niet bevorderlijk voor een zuivere huid. Dat komt doordat de huid ’s nachts bezig is zichzelf te vernieuwen. Wanneer je nog make-up op hebt, wordt dit proces daardoor tegengehouden. Met andere woorden: een goede reiniging helpt je huid op te knappen gedurende de nacht.

Hoe kun je je huid goed reinigen?

Maar wat is nu een goede reiniging? Voor een schone, frisse huid dien je deze twee keer per dag schoon te maken met een cleanser. Een goede cleanser is mild voor de huid en zal de huid niet trekkerig of geïrriteerd doen aanvoelen. Te agressieve cleansers kunnen het huidvet verwijderen, en dat wil je niet op de lange duur – een droge huid gaat immers ook vaak gepaard met onzuiverheden.

Speciaal voor de ogen

Maar als je graag oogmake-up draagt, zijn cleansers vaak niet voldoende om de make-up goed te verwijderen. Want waterproofmascara en oogschaduw hebben vaak een bepaald oplosmiddel nodig in de vorm van een olieachtige stof om goed gereinigd te kunnen worden. Deze stoffen zitten daarom ook vaak in speciale oogmake-upreinigers. Bovendien zijn deze producten speciaal gemaakt voor de huid rond de ogen die dun en gevoelig is.

Couleur Caramel reinigingslotion

Het soort producten dat je gebruikt is dan ook erg belangrijk. Je wilt weten wat je op je huid smeert. Hierbij is het belangrijk op te letten dat er geen onnodige ingrediënten zijn toegevoegd, maar juist krachtige werkstoffen die de huid verbeteren. Ook is het aan te raden voor huidverzorging te kiezen met ingrediënten uit bijvoorbeeld planten, bloemen, kruiden en mineralen. De Couleur Caramel reinigingslotion is speciaal gemaakt voor het op milde wijze reinigen van de oogcontour. Dit is een cosmeticamerk dat gebruik maakt van plantaardige actieve en verzorgende ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw.

In balans

De reinigingslotion van Couleur Caramel wordt aangeboden bij IQ Balance, een medisch welness centrum gericht op algeheel welzijn. Rabea Iqbal is de eigenaar, en vertelt: ‘Wij willen je helpen in balans te zijn, en je helpen mentaal, emotioneel en lichamelijk goed in je vel te zitten. Dan is het belangrijk om je producten aan te reiken die je daarbij kunnen helpen. Zodat je je vanbuiten én vanbinnen goed kunt voelen, en niet hoeft te twijfelen aan de kwaliteit en zuiverheid van het product dat je daarvoor gebruikt.’

Tip van specialist Rabea

Wil je nu een snelle oppepper voor je gezicht? Dan adviseert Rabea het zachte pop-upmasker met rozenhydrolaat. ‘Het rozenwater is geschikt voor elk huidtype. Het trekt de huid samen, draagt bij aan celvernieuwing en verzacht irritaties. Leg het masker na de reiniging op het gezicht voor een frisse boost met een heerlijk geurtje. Maar ook kun je het masker in combinatie met andere maskers aanbrengen voor een extra intense verzorging!’

Geïnteresseerd?

Wil jij je lekker in je vel voelen? Of ben je benieuwd naar mooie, pure producten die jouw huid optimaal laten stralen? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van het assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail