Een gezond lijf maar ook genieten: balans tussen lichaam en geest

Een gezond lijf maar ook genieten: balans tussen lichaam en geest

Er wordt vaak gezegd: een blij lichaam, een blije geest. Maar wat als je geest nou ook heel blij wordt van chocola? Dat is op den duur weer minder goed voor je lichaam. Dan kun jezelf wel aan hele strikte voedingsrichtlijnen houden, maar ook dat maakt je niet gelukkig. Er moet dus een balans worden gevonden tussen ‘gezond leven’ en genieten van datgene wat vaak het tegenovergestelde daarvan is. Dit kan behoorlijk lastig zijn. Lees hier hoe je de juiste balans vindt.

Vermijd de extremen

Kiezen voor gezonde voeding klinkt simpel, maar is in de praktijk niet altijd makkelijk. In een tijd waarin lekkernijen overal te krijgen zijn, kiezen we niet altijd voor de voeding die het beste is voor ons lichaam. De oplossing wordt vaak gezocht in trendy afvalmethodes, die meestal niet langer dan twee weken vol te houden zijn. Herkenbaar? Het is alleen niet jouw fout. Extreme levensstijlen zijn gewoon niet geschikt voor de lange termijn. Gebalanceerde voedingspatronen moeten makkelijk vol te houden zijn en behoren beide je lichaam en geest te ondersteunen.

De juiste planning is het halve werk

Om zo’n gebalanceerd voedingspatroon te bereiken en behouden, is het belangrijk jezelf voor te bereiden. Hier zijn wat tips die je daarbij kunnen helpen:

Sport ook bewust

Heb je ooit op nieuwjaarsdag gezegd: dit jaar ga ik elke dag hardlopen! Knap voornemen, maar niet erg realistisch en ook niet perse ideaal. De kans is groot dat je het niet volhoudt, alle motivatie verliest en stopt. Maar al houd je het vol, dan loop je het risico je lichaam te overbelasten en moet je gedwongen stoppen. Geen van beide is wenselijk. Daarom kun je met sporten ook beter voor de middenweg gaan. Begin eens één of twee dagen met sporten en houd dat eerst eens vol. Ook kun je erg makkelijk beweging toevoegen aan je dag door wat vaker te lopen naar je werk of de winkel. Het hoeft echt niet ingewikkelder te zijn dan dat.

Rustig aan

Als je overdag meer aandacht besteedt aan bewegen, kun je je nachtrust niet negeren. Op tijd naar bed gaan is één van de eenvoudigste manieren om je gezondheid te verbeteren. Je lichaam heeft slaap namelijk nodig om lichaamscellen te vernieuwen en gifstoffen te verwijderen. Met andere woorden, even te detoxen! Ook je geest heeft de rust zeer hard nodig om cognitieve functies te ondersteunen. Het is geen toeval dat je meer vergeet en je je minder kan concentreren als je een slaaptekort hebt.

IQ Balance

Soms hebben je lichaam en geest zelfs na het volgen van deze tips nog wat extra hulp nodig. Wanneer je bijvoorbeeld constant pijnklachten ervaart, kan de juiste therapie de oplossing zijn. Ook voor lichamen die klachtenvrij zijn kan een massage wonderen doen, evenals voor de geest. Daarnaast kan coaching je helpen om fysiek en mentaal weer in balans te komen. Bij IQ Balance bieden wij dit allemaal en meer aan. Zoals onze naam al zegt, balans staat bij ons voorop. Bij jou ook? Neem gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail