Een gezond lijf maar ook genieten: balans tussen lichaam en geest

Een gezond lijf maar ook genieten: balans tussen lichaam en geest

Er wordt vaak gezegd: een blij lichaam, een blije geest. Maar wat als je geest nou ook heel blij wordt van chocola? Dat is op den duur weer minder goed voor je lichaam. Dan kun jezelf wel aan hele strikte voedingsrichtlijnen houden, maar ook dat maakt je niet gelukkig. Er moet dus een balans worden gevonden tussen ‘gezond leven’ en genieten van datgene wat vaak het tegenovergestelde daarvan is. Dit kan behoorlijk lastig zijn. Lees hier hoe je de juiste balans vindt.

Vermijd de extremen

Kiezen voor gezonde voeding klinkt simpel, maar is in de praktijk niet altijd makkelijk. In een tijd waarin lekkernijen overal te krijgen zijn, kiezen we niet altijd voor de voeding die het beste is voor ons lichaam. De oplossing wordt vaak gezocht in trendy afvalmethodes, die meestal niet langer dan twee weken vol te houden zijn. Herkenbaar? Het is alleen niet jouw fout. Extreme levensstijlen zijn gewoon niet geschikt voor de lange termijn. Gebalanceerde voedingspatronen moeten makkelijk vol te houden zijn en behoren beide je lichaam en geest te ondersteunen.

De juiste planning is het halve werk

Om zo’n gebalanceerd voedingspatroon te bereiken en behouden, is het belangrijk jezelf voor te bereiden. Hier zijn wat tips die je daarbij kunnen helpen:

Sport ook bewust

Heb je ooit op nieuwjaarsdag gezegd: dit jaar ga ik elke dag hardlopen! Knap voornemen, maar niet erg realistisch en ook niet perse ideaal. De kans is groot dat je het niet volhoudt, alle motivatie verliest en stopt. Maar al houd je het vol, dan loop je het risico je lichaam te overbelasten en moet je gedwongen stoppen. Geen van beide is wenselijk. Daarom kun je met sporten ook beter voor de middenweg gaan. Begin eens één of twee dagen met sporten en houd dat eerst eens vol. Ook kun je erg makkelijk beweging toevoegen aan je dag door wat vaker te lopen naar je werk of de winkel. Het hoeft echt niet ingewikkelder te zijn dan dat.

Rustig aan

Als je overdag meer aandacht besteedt aan bewegen, kun je je nachtrust niet negeren. Op tijd naar bed gaan is één van de eenvoudigste manieren om je gezondheid te verbeteren. Je lichaam heeft slaap namelijk nodig om lichaamscellen te vernieuwen en gifstoffen te verwijderen. Met andere woorden, even te detoxen! Ook je geest heeft de rust zeer hard nodig om cognitieve functies te ondersteunen. Het is geen toeval dat je meer vergeet en je je minder kan concentreren als je een slaaptekort hebt.

IQ Balance

Soms hebben je lichaam en geest zelfs na het volgen van deze tips nog wat extra hulp nodig. Wanneer je bijvoorbeeld constant pijnklachten ervaart, kan de juiste therapie de oplossing zijn. Ook voor lichamen die klachtenvrij zijn kan een massage wonderen doen, evenals voor de geest. Daarnaast kan coaching je helpen om fysiek en mentaal weer in balans te komen. Bij IQ Balance bieden wij dit allemaal en meer aan. Zoals onze naam al zegt, balans staat bij ons voorop. Bij jou ook? Neem gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail