Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Al een jaar lang zitten we aan huis gekluisterd. We snakken allemaal naar een moment van ontspanning en ontsnapping; de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan. Gelukkig valt er binnen de grenzen nog genoeg te ontdekken. Daarom kun je je heil zoeken bij ons gloednieuwe kuurcentrum op een prachtige locatie in Putten. Hier kun je aan je gezondheid werken en vakantie vieren in één. Kom ook langs voor een gezondheidsvakantie.

gezondheidsvakantie

Gezondheidsvakantie: gezondheid in balans

In het dagelijkse moderne leven verliezen we het optimaliseren van onze gezondheid en de kwaliteit van ons leven steeds meer uit het oog. We hebben een catastrofaal dieet, ontspannen én bewegen te weinig en schenken te weinig aandacht aan ons lichaam. Ons hele ecosysteem is zo uit evenwicht geraakt. Om weer in balans te krijgen wat uit balans is gegaan, is een bezoek aan ons kuurcentrum voor een gezondheidsvakantie ideaal.

Sterk immuunsysteem

Alles wat we nodig hebben om een sterk immuunsysteem te hebben, wordt ons momenteel moeilijk gemaakt. De maatregelen die als doel hebben om het virus in te dammen hebben eigenlijk een averechts effect op onze weerstand. Daarom is het van belang om weer de oorzaak aan te pakken en preventief te werk te gaan, door je immuunsysteem optimaal te ondersteunen. Het sleutelwoord hierbij is evenwicht, van voeding tot aan ontspanning.

Aandacht voor je lichaam

Qua voeding zijn vitamine C, A, D, zink, magnesium en ijzer essentieel voor het functioneren van het immuunsysteem. Even zo belangrijk is om je lichaam de nodige aandacht te geven. Wandelen, yoga, ontspannen, een goede nachtrust en huidcontact zijn cruciale onderdelen hiervan. Maar ook het psychologische aspect is belangrijk. Onderzoeken tonen aan dat er na perioden van stress en depressie meer ontstekingen in het lichaam voorkomen, met een grotere kans op ziekten.

Detox en weerstand

Om weer terug te keren naar een leefstijl die in balans is, kun je terecht bij ons kuurcentrum in Putten. Binnenkort gaan wij van start met twee kuren. Elke kuur is gekoppeld aan een thema: een detoxkuur in het voorjaar en een kuur gericht op het versterken van weerstand in het najaar. Daarnaast zijn er mogelijkheden om echt tot ontspanning te komen.

Individueel programma

Het kuurprogramma is altijd afgestemd op jouw individuele behoeften, om er het maximale uit te halen. Op de eerste dag krijg je een consult en doen we een health check. Vervolgens gaan we een week lang werken aan het in balans brengen van jouw leefstijl. Een kuur bestaat uit personal training, massage, sauna, yoga, mindfulness en coaching. Ook krijg je een persoonlijk weekmenu met driedaagse maaltijden, op basis van jouw persoonlijke type, die we met een Dosha-test bepalen. Aan het eind wordt weer een meting gedaan om te kijken wat het resultaat is.

Ben jij toe aan een gezondheidsvakantie?

Ben jij toe aan een stukje ontspanning en wil je tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kuurcentrum van IQ Balance is verscholen in een prachtig stukje natuur, grenzend aan het oudste bos van Nederland. De kuur tijdens een gezondheidsvakantie duurt een midweek en je hebt de keuze uit drie overnachtingsmogelijkheden: van een recreatiepark, luxe bungalow tot aan een 4-sterrenhotel. Tussen de behandelingen door kun je heerlijk in de natuur wandelen, voor het ultieme vakantiegevoel!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail