Herstel je huid na zon met Aloe Vera

Herstel je huid na zon met Aloe Vera

Geniet jij ook zo van de zon? Misschien ben je wel op vakantie geweest naar een warm land, of lekker thuis hier in Nederland. Want de laatste jaren zijn de zomers in eigen land ook steeds tropischer. Waar je ook bent, de zomerse zon doet veel met een mens.

De zon heeft voor- en nadelen

De zon heeft namelijk een heleboel voordelen. Het is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én het speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Kortom, iedereen heeft de zon nodig om gezond te blijven. Maar, naast voordelen zijn er natuurlijk ook een paar stevige nadelen te noemen aan de zon. Je huid kan van te veel zonlicht uitdrogen en verouderen en schade oplopen als verbranding.

Verantwoord van zon genieten

Een goede verzorging is tijdens de zonnige maanden dan ook essentieel. Ten eerste is het belangrijk om verantwoord van de zon te genieten. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming, en zoek tussen 12:00 uur en 15:00 uur een beschut plekje in de schaduw op.

Goede verzorging

Maar ook is het van belang om wanneer je uit de zon bent, de huid goed te verzorgen. De huid heeft veel te verduren gehad: vette zonnebrandcrèmes, hitte en droogte. Met andere woorden, je huid kan wel wat aandacht gebruiken. Allereerst is het belangrijk om de huid zorgvuldig en op een milde manier te reinigen. Alle zonnebrand, zout en zweet kunnen de poriën namelijk verstoppen. Om de huid tot rust te brengen en te voeden, kun je een Aloe Vera cooling gel aanbrengen.

Verkoelende eigenschappen

Aloe Vera cooling gel is een verkoelende en verzachtende gel op basis van pure, biologische aloë vera, rozen- en lavendelwater. Je kunt het direct op de huid aanbrengen voor onmiddellijke verkoeling. De aloë vera is namelijk een krachtig oerproduct met een verkoelende, verzachtende en hydraterende werking voor de huid. Naast koeling na het zonnen kan het ook goed gebruikt worden na irritatie door ontharen, bij een rode en geprikkelde huid of ter verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten.

Tip van specialist Rabea

Wil je je huid zorgvuldig reinigen én een heerlijke geurbeleving? Dan raad ik je de rozenpeeling van Chi Essential Cosmetics aan. De rozenolie, geranium en kruizemunt zorgen voor een diepe reiniging en hebben een aangename, frisse, kruidige bloemengeur. Je huid voelt weer heerlijk zacht aan.

Producten

Wil jij de heilzame effecten van Aloe Vera zelf ervaren? Of ben je benieuwd naar aromatherapie? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van ons assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met ons maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail