Huidproblemen? Zorg voor een goede behandeling!

Huidproblemen? Zorg voor een goede behandeling!

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je huid is ontzettend belangrijk. Het is niet alleen het grootste orgaan van je lichaam, maar beschermt je ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zorgt voor warmteregulatie en de aanmaak van vitamine D om zomaar een paar voorbeelden te noemen. Door allerlei oorzaken kan je huid beschadigd raken en dat kan vervelende klachten geven. Denk maar eens aan brandwonden, acne of rosacea. Daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf!

Vervelende klachten

Bij een ernstige beschadiging of ontsteking van de huid kun je verschillende klachten ervaren. Pijn, roodheid en warmte, maar ook jeuk wanneer de huid begint te herstellen. Neem bijvoorbeeld acne: dat is een ontsteking van de talgkliertjes in je huid. Talgkliertjes zitten vrijwel overal (behalve op je handpalmen en voetzolen) in je huid. Op je gezicht en rug zitten er erg veel en op die plekken komt acne dan ook het meest voor. Vaak gaan door hormonale veranderingen de talgklieren meer talg produceren. Door de aanwezigheid van dode huidcellen raken de kliertjes nog wel eens verstopt. Dat noemen we een mee-eter. Deze kan uiteindelijk uitgroeien tot een puist. Op de plek van die puist rekt de huid uit en barst. Daardoor ontstaan kleine wondjes. Je kunt er zelfs littekens aan overhouden. Ook al is acne een onschuldige aandoening, toch wordt het cosmetisch als zeer vervelend ervaren en daar kun je je behoorlijk onzeker over voelen.

Huidontsteking en overige -aandoeningen

Acne is slechts één voorbeeld van een huidontsteking. De huid kan ook geïnfecteerd raken nadat je een wond hebt opgelopen die gaat ontsteken. Ook van andere aandoeningen, zoals eczeem en netelroos, kan je huid flink te lijden hebben en daardoor haar taak minder goed uitvoeren.

Serum Blue Itis Treatment

Het liefst wil je weer een stralende en gezonde huid, maar hoe kun je dat het snelst bereiken? Chi Essential Cosmetics is onlangs met een prachtig product op de markt gekomen dat de beste ingrediënten bevat om huidontstekingen en –aandoeningen te bestrijden: het serum Blue Itis Treatment. Dit serum zorgt voor vermindering van de ontsteking, van jeuk en zorgt voor huidherstel. Overal waar hitte in de huid optreedt, is dit serum heerlijk verkoelend. Het is een must bij acute en chronische huidontstekingen vanwege de combinatie van bijzondere, vette plantoliën en essentiële oliën. Het heeft een anti-bacteriële werking en kalmeert en herstelt de huid.

Webshop

Het serum kun je trouwens gewoon via de webshop van IQ Balance bestellen. Dat geldt overigens voor nog veel meer producten. We hebben een groot assortiment waar we je mee kunnen bedienen: van cadeauartikelen, geuren, gezondheidsproducten en make-up tot voedingsmiddelen, huidverzorgingsartikelen en supplementen.

Gezondheidstip van specialist Rabea:

‘We zijn heel blij dat we het serum in ons assortiment hebben opgenomen. Het is een prachtig product, maar voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Wees daarom lief voor je huid. Vooral in de winter kan je huid door kou snel uitdrogen en schraal worden. Verzorg schrale huid bijvoorbeeld met Calendula Repair Balsem. Het is 100% biologisch en geschikt als eerste hulp bij zowel acute situaties als bij een langdurig geprikkelde huid. Ook dit product kan je gewoon via onze webshop bestellen.’

Over IQ Balance

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren.

Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail