Huidverzorging tijdens zomerdagen

Huidverzorging tijdens zomerdagen

Warm weer en veel zon betekenen dat je weer vaker buiten zult zijn. Waarschijnlijk ben je vaker op een terras te vinden, neem je een verfrissende duik in de zee en lig je op het strand van het zonnetje te genieten. Dat is allemaal heerlijk, maar je huid kan daardoor in de zomermaanden wel wat extra verzorging gebruiken. Want ondanks dat zon goed voor je is, vraagt het ook om de nodige maatregelen.

Nadelen van de zon

Het meest duidelijke nadelige effect van teveel zonlicht, is natuurlijk verbranden. Helaas hebben de meeste mensen het wel eens meegemaakt: een rode, branderige huid die in ernstige gevallen zelfs blaren ontwikkelt. Maar ook kunnen sommige mensen last hebben van zonneallergie. De huid gaat jeuken en er worden rode vlekjes of bultjes zichtbaar. Een nadeel van de zon dat niet meteen zichtbaar is, is huidveroudering. Het is namelijk een geleidelijk proces, waarbij je opeens in de spiegel meer lijntjes, rimpels en pigmentvlekken ontdekt.

Huidverzorging?

Goed, het is duidelijk. De huid moet in de zomer goed verzorgd worden. Maar wat kun je nu het beste doen? Een paar tips:

1. Zoek de schaduw op. Zonnestralen zijn het sterkst tussen 10.00 en 14.00 uur. Maar, ook in de schaduw bestaat de kans om te verbranden. Is de zonkracht bijzonder hoog, draag dan beschermende kleding als een hoed, lang t-shirt en broek.

2. Smeer je altijd in met een crème met een Sun Protection Factor (SPF). Voor maximale bescherming wordt aangeraden de SPF-crème om de twee uur aan te brengen, en altijd na het zwemmen.

3. Toch verbrand? Gebruik aspirine of ibuprofen om de pijn, zwelling en roodheid te verminderen.

4. Drink veel water! Hydratatie is ontzettend belangrijk op warme dagen, zowel binnenin je lijf als erbuiten: want ook je huid heeft vocht nodig.

Verbrand

Ben je nou toch verbrand, of heb je het idee dat je huid wat is uitgedroogd door de lange zondagen? Dat kan een keer gebeuren. In dat geval kan de biologische Chi Calendula Repair Balm fungeren als een eerste hulp bij zowel acute situaties als bij een langdurige geprikkelde huid. Calendula is goudsbloem, en deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. Maar ook uit recentere wetenschappelijke studies is de huidherstellende werking van de plant gebleken. Vanwege deze kwaliteiten werkt Chi Calendula Repair Balm uitstekend als aftersun, maar ook bij een droge, rode en gevoelige huid of andere irritaties.

Kies voor de Calendula Repair Balm bij:

Tip van specialist Rabea

‘In onze webshop hebben we verschillende huidverzorgende producten die geschikt zijn deze zomer. Gebruik de Repair Balm samen met de Aloë Vera Cooling Gel voor een complete huidverzorging bij een geprikkelde en schrale huid. Van de Aloë Veraplant is bekend dat het de huid onmiddellijk koelt. Gebruik na de gel de de Calendula Repair Balm. Hiermee wordt het zefherstellend vermogen van de huid langdurig ondersteund.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail