Huidverzorging tijdens zomerdagen

Huidverzorging tijdens zomerdagen

Warm weer en veel zon betekenen dat je weer vaker buiten zult zijn. Waarschijnlijk ben je vaker op een terras te vinden, neem je een verfrissende duik in de zee en lig je op het strand van het zonnetje te genieten. Dat is allemaal heerlijk, maar je huid kan daardoor in de zomermaanden wel wat extra verzorging gebruiken. Want ondanks dat zon goed voor je is, vraagt het ook om de nodige maatregelen.

Nadelen van de zon

Het meest duidelijke nadelige effect van teveel zonlicht, is natuurlijk verbranden. Helaas hebben de meeste mensen het wel eens meegemaakt: een rode, branderige huid die in ernstige gevallen zelfs blaren ontwikkelt. Maar ook kunnen sommige mensen last hebben van zonneallergie. De huid gaat jeuken en er worden rode vlekjes of bultjes zichtbaar. Een nadeel van de zon dat niet meteen zichtbaar is, is huidveroudering. Het is namelijk een geleidelijk proces, waarbij je opeens in de spiegel meer lijntjes, rimpels en pigmentvlekken ontdekt.

Huidverzorging?

Goed, het is duidelijk. De huid moet in de zomer goed verzorgd worden. Maar wat kun je nu het beste doen? Een paar tips:

1. Zoek de schaduw op. Zonnestralen zijn het sterkst tussen 10.00 en 14.00 uur. Maar, ook in de schaduw bestaat de kans om te verbranden. Is de zonkracht bijzonder hoog, draag dan beschermende kleding als een hoed, lang t-shirt en broek.

2. Smeer je altijd in met een crème met een Sun Protection Factor (SPF). Voor maximale bescherming wordt aangeraden de SPF-crème om de twee uur aan te brengen, en altijd na het zwemmen.

3. Toch verbrand? Gebruik aspirine of ibuprofen om de pijn, zwelling en roodheid te verminderen.

4. Drink veel water! Hydratatie is ontzettend belangrijk op warme dagen, zowel binnenin je lijf als erbuiten: want ook je huid heeft vocht nodig.

Verbrand

Ben je nou toch verbrand, of heb je het idee dat je huid wat is uitgedroogd door de lange zondagen? Dat kan een keer gebeuren. In dat geval kan de biologische Chi Calendula Repair Balm fungeren als een eerste hulp bij zowel acute situaties als bij een langdurige geprikkelde huid. Calendula is goudsbloem, en deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. Maar ook uit recentere wetenschappelijke studies is de huidherstellende werking van de plant gebleken. Vanwege deze kwaliteiten werkt Chi Calendula Repair Balm uitstekend als aftersun, maar ook bij een droge, rode en gevoelige huid of andere irritaties.

Kies voor de Calendula Repair Balm bij:

Tip van specialist Rabea

‘In onze webshop hebben we verschillende huidverzorgende producten die geschikt zijn deze zomer. Gebruik de Repair Balm samen met de Aloë Vera Cooling Gel voor een complete huidverzorging bij een geprikkelde en schrale huid. Van de Aloë Veraplant is bekend dat het de huid onmiddellijk koelt. Gebruik na de gel de de Calendula Repair Balm. Hiermee wordt het zefherstellend vermogen van de huid langdurig ondersteund.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Reviews

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Vanavond heb ik van Helena een total feet/legs-massage mogen ontvangen. Het lichaam slaat ervaringen als herinneringen op. Om juist op deze wijze aandacht te krijgen, ontlast je de mind en ontstaat ontspanning voor de mind en body. Ik heb genoten, ook nog. En Helena is een fantastische masseuse die afstemt, doorpakt en gaat voor genezing. Dank je wel Helena, tot de volgende keer!

- J. Versleijen

‘Helena, hartelijk bedankt voor die heerlijke en fijne voetmassage, voetbehandeling en lichaamshealing!

Ik heb voor het eerst weer helemaal doorgeslapen!!! En voelde vanmorgen voor het eerst mijn voeten stromen!!! Ik voelde mijn voeten vroeger alleen als ze zeer deden! Deze fijne behandeling was voor mij het puntje op de i.

Het was een hele mooie en respectvolle kennismaking. Ik voelde mij dan ook erg op mijn gemak! Dus erg graag weer eens tot ziens!’

- een mevrouw uit Soest

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail