Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Magneetresonantietherapie is een behandelingsvorm die steeds meer aan populariteit wint. Deze therapie kan verlichting bieden bij verschillende (spier)klachten. Daarnaast versnelt het herstel na bijvoorbeeld een blessure of operatie en nemen zwellingen en bloeduitstortingen eerder af. Door de indrukwekkende resultaten in het buitenland zijn wij overtuigd van de voordelen. Sinds kort hebben we daarom een exclusieve behandelstoel in ons bezit op basis van magneetresonantietherapie.

Magneetresonantietherapie

We bestaan allemaal uit cellen, die weer bestaan uit lichtdeeltjes met een hoge trilling. Gezonde lichaamscellen trillen op een vaste frequentie en zijn voortdurend in beweging. Bij ziekte gaat deze trillingsfrequentie omlaag. Magneetresonantietherapie kan het trillingsbereik van onze cellen en organen positief beïnvloeden. Dat gebeurt aan de hand van magneetvelden met dezelfde frequentie als onze cellen, waardoor resonantie optreedt.

Positieve resultaten

De behandelstoel maakt gebruik van dezelfde techniek. Uit onderzoek blijkt dat magneetresonantietherapie in 80 tot 90% van de gevallen een positief resultaat behaalt. Magnetische resonantie ondersteunt de spieropbouw en heeft een regenerende werking op de lichaamscellen, zacht weefsel en het skelet. Zo kan het ondersteuning en verlichting bieden bij uiteenlopende klachten.

Pijnklachten behandelen

Magneetresonantietherapie heeft een pijnstillende werking bij klachten aan het bot- en gewrichtsstelsel, zelfs bij chronische pijn. Hiermee kunnen we onder andere rug- of herniaklachten, frozen shoulder, lymfeproblemen en cellulititis aanpakken. Ook acute spierpijn en spierverkramping kunnen afnemen. Om deze reden wordt het ook steeds vaker ingezet bij sporters.

Bekkenbodemproblemen

Stimulatie van de cellen met magnetische resonantie is daarnaast een eenvoudige en effectieve methode om de bekkenbodemspieren te versterken. Het kan onder andere ingezet worden om urineverlies tegen te gaan en ondersteunen bij baarmoederverzakking, scheefstand van het bekken, seksuele disfunctie en andere incontinentieklachten, bijvoorbeeld na de zwangerschap.

Sportblessures

De therapiebehandeling is bevorderlijk voor een goed herstel, maar het kan ook preventief ingezet worden. Niet alleen verkleint het de kans op blessures zoals tenniselleboog- en arm; het kan zelfs de sportprestaties verbeteren. De elektrische celsimulatie activeert de lichaamscellen en verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor ontstaat ook een hogere contractsnelheid van de spieren, activering van de langzame spiervezels, een verbeterde melkzuurcapaciteit en zuurstofopname van de spieren.

Voordelen van behandeling

Een behandeling met magneetresonantietherapie duurt circa 20 minuten en vindt zittend en gekleed plaats. Tijdens de sessie worden alle spieren, pezen, zenuwen en organen van bloed en zuurstof voorzien. Het effect is vergelijkbaar met het lopen van een marathon. De blaas-, darm- en bekkenbodemspieren worden diep getraind met gerichte celsimulatie, terwijl jij ontspannen zit. Dit voelt comfortabel aan en doet geen pijn. Je hoeft alleen maar plaats te nemen en de stoel doet al het harde werk!

Zelf ervaren?

Kamp jij met een van bovengenoemde klachten en wil jij zelf ervaren wat de behandeling met een behandelstoel op basis van magneetresonantietherapie voor jou kan betekenen? IQ Balance is de enige in Nederland met exclusieve rechten voor deze behandelstoel. Wil je gebruikmaken van deze unieke mogelijkheid of meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail