Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Magneetresonantietherapie is een behandelingsvorm die steeds meer aan populariteit wint. Deze therapie kan verlichting bieden bij verschillende (spier)klachten. Daarnaast versnelt het herstel na bijvoorbeeld een blessure of operatie en nemen zwellingen en bloeduitstortingen eerder af. Door de indrukwekkende resultaten in het buitenland zijn wij overtuigd van de voordelen. Sinds kort hebben we daarom een exclusieve behandelstoel in ons bezit op basis van magneetresonantietherapie.

Magneetresonantietherapie

We bestaan allemaal uit cellen, die weer bestaan uit lichtdeeltjes met een hoge trilling. Gezonde lichaamscellen trillen op een vaste frequentie en zijn voortdurend in beweging. Bij ziekte gaat deze trillingsfrequentie omlaag. Magneetresonantietherapie kan het trillingsbereik van onze cellen en organen positief beïnvloeden. Dat gebeurt aan de hand van magneetvelden met dezelfde frequentie als onze cellen, waardoor resonantie optreedt.

Positieve resultaten

De behandelstoel maakt gebruik van dezelfde techniek. Uit onderzoek blijkt dat magneetresonantietherapie in 80 tot 90% van de gevallen een positief resultaat behaalt. Magnetische resonantie ondersteunt de spieropbouw en heeft een regenerende werking op de lichaamscellen, zacht weefsel en het skelet. Zo kan het ondersteuning en verlichting bieden bij uiteenlopende klachten.

Pijnklachten behandelen

Magneetresonantietherapie heeft een pijnstillende werking bij klachten aan het bot- en gewrichtsstelsel, zelfs bij chronische pijn. Hiermee kunnen we onder andere rug- of herniaklachten, frozen shoulder, lymfeproblemen en cellulititis aanpakken. Ook acute spierpijn en spierverkramping kunnen afnemen. Om deze reden wordt het ook steeds vaker ingezet bij sporters.

Bekkenbodemproblemen

Stimulatie van de cellen met magnetische resonantie is daarnaast een eenvoudige en effectieve methode om de bekkenbodemspieren te versterken. Het kan onder andere ingezet worden om urineverlies tegen te gaan en ondersteunen bij baarmoederverzakking, scheefstand van het bekken, seksuele disfunctie en andere incontinentieklachten, bijvoorbeeld na de zwangerschap.

Sportblessures

De therapiebehandeling is bevorderlijk voor een goed herstel, maar het kan ook preventief ingezet worden. Niet alleen verkleint het de kans op blessures zoals tenniselleboog- en arm; het kan zelfs de sportprestaties verbeteren. De elektrische celsimulatie activeert de lichaamscellen en verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor ontstaat ook een hogere contractsnelheid van de spieren, activering van de langzame spiervezels, een verbeterde melkzuurcapaciteit en zuurstofopname van de spieren.

Voordelen van behandeling

Een behandeling met magneetresonantietherapie duurt circa 20 minuten en vindt zittend en gekleed plaats. Tijdens de sessie worden alle spieren, pezen, zenuwen en organen van bloed en zuurstof voorzien. Het effect is vergelijkbaar met het lopen van een marathon. De blaas-, darm- en bekkenbodemspieren worden diep getraind met gerichte celsimulatie, terwijl jij ontspannen zit. Dit voelt comfortabel aan en doet geen pijn. Je hoeft alleen maar plaats te nemen en de stoel doet al het harde werk!

Zelf ervaren?

Kamp jij met een van bovengenoemde klachten en wil jij zelf ervaren wat de behandeling met een behandelstoel op basis van magneetresonantietherapie voor jou kan betekenen? IQ Balance is de enige in Nederland met exclusieve rechten voor deze behandelstoel. Wil je gebruikmaken van deze unieke mogelijkheid of meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Balans terugvinden in je werk en je leven

Thuis de balans terugvinden doe je door je tijd efficiënt te gebruiken. Breng daarom een duidelijke scheiding aan tussen je werktijd en privétijd en ga op zoek naar je bioritme.

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail