Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Alweer verzuim in het team? Het liefst zie je iedere werknemer zo gezond mogelijk iedere dag op kantoor verschijnen. Maar dit is natuurlijk niet de realiteit. Iedereen wordt een keertje ziek waardoor het nodig is tijdelijk met verlof te gaan. Toch is er ook verzuim dat wél voorkomen kan worden. En hier kun je als werkgever een bijdrage aan leveren.

Een fit en vitaal team

Iedere medewerker is elke dag een bron van energie. Ze zijn allemaal aanwezig en iedereen kan na een fijne nacht slapen er volop tegenaan om de beste prestaties neer te zetten. In de pauze of na werktijd gaan ze even bewegen, op een manier die zij prettig vinden. Dat is een situatie die wenselijk is… maar niet elke dag voorkomt. Helaas komen er geregeld een paar afmeldingen en voelt niet iedereen zich altijd optimaal. De prestaties zouden beter kunnen zijn, maar mensen zijn natuurlijk mensen; het kan niet altijd je dag zijn.

Het gevolg voor jezelf…

Niet alleen voor de werkgever is dit vervelend, ook voor de werknemers zelf. Iemand die zich niet goed voelt, komt vermoeid op het kantoor en krijgt minder gedaan op een minder secure manier dan voorheen. Dit kan zowel voor het bedrijf als de medewerkers zelf onwenselijk zijn. Zij willen zelf natuurlijk ook goede prestaties leveren. Lukt dit niet, dan leidt dit tot frustratie. Want de deadline staat vervolgens voor de deur, zonder dat de opdrachten afgekomen zijn…

Wat is het effect van sporten op productiviteit?

Sporten en/of meer bewegen kan de oplossing zijn. Je prestaties hangen van meer af dan alleen je vaardigheden. Iedereen weet hoe lastig het is om je goed te kunnen concentreren nadat je een nacht slecht hebt geslapen. Maar ook een moeilijke privésituatie kan ervoor zorgen dat het werk gewoon even niet meezit. Beweging zal deze problemen niet oplossen, maar het kan wel veel andere breinfuncties verbeteren. Beweging leidt bijvoorbeeld tot een verbeterde concentratie, verwerking van informatie en uiteindelijk een betere nachtrust, wat nog meer voordelen met zich meebrengt.

Een rapport van TNO Arbeid gaf aan dat sportende medewerkers gemiddeld 2% verzuim hebben, tegenover 9% van niet-sportende medewerkers. Dat niet alleen, ook zijn zij gemiddeld 12,5% productiever. Sporten loont wat dat betreft dus altijd!

Sporten voor minder stress

Een ander voordeel is dat bewegen leidt tot een afname van stress. De meeste werknemers krijgen vroeg of laat wel eens te maken met een gespannen situatie. Een presentatie, vergadering, deadline of moeilijke opdracht: soms kruipen die zenuwen langzaam je maag in om de dag flink te verstoren. Sporten heeft als effect dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol vertraagd wordt. Hierdoor ben je ook beter bestand tegen moeilijke situaties.

Op welke manier kun je beginnen met sporten?

Stel: je wilt gaan sporten. Wat moet je dan doen? Waar moet je beginnen? Dat zijn vragen die al snel bij iemand op kunnen komen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan fitnessen, zorgt de keuze tussen alle verschillende apparaten en oefeningen ervoor dat je er sneller voor kiest om thuis te blijven. Dit is waar personal training een uitkomst kan bieden.

Personal training bij IQ Balance

Personal training bij IQ Balance helpt om meer te gaan bewegen op een manier die past bij jouw doelen en wensen. Personal training omvat meer dan alleen bewegen. Ook voedings- en levensstijladviezen horen hierbij. Op deze manier kun je jouw algehele gezondheid verbeteren, lettend op wat jouw lichaam aankan en wat je doelen zijn. Je zult de effecten dagelijks gaan merken. Waaronder op het werk, waar je vervolgens wel verschijnt als een bron van energie, klaar om er weer tegenaan te gaan! Neem contact op om je eerste kennismaking in te plannen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Balans terugvinden in je werk en je leven

Thuis de balans terugvinden doe je door je tijd efficiënt te gebruiken. Breng daarom een duidelijke scheiding aan tussen je werktijd en privétijd en ga op zoek naar je bioritme.

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail