Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Alweer verzuim in het team? Het liefst zie je iedere werknemer zo gezond mogelijk iedere dag op kantoor verschijnen. Maar dit is natuurlijk niet de realiteit. Iedereen wordt een keertje ziek waardoor het nodig is tijdelijk met verlof te gaan. Toch is er ook verzuim dat wél voorkomen kan worden. En hier kun je als werkgever een bijdrage aan leveren.

Een fit en vitaal team

Iedere medewerker is elke dag een bron van energie. Ze zijn allemaal aanwezig en iedereen kan na een fijne nacht slapen er volop tegenaan om de beste prestaties neer te zetten. In de pauze of na werktijd gaan ze even bewegen, op een manier die zij prettig vinden. Dat is een situatie die wenselijk is… maar niet elke dag voorkomt. Helaas komen er geregeld een paar afmeldingen en voelt niet iedereen zich altijd optimaal. De prestaties zouden beter kunnen zijn, maar mensen zijn natuurlijk mensen; het kan niet altijd je dag zijn.

Het gevolg voor jezelf…

Niet alleen voor de werkgever is dit vervelend, ook voor de werknemers zelf. Iemand die zich niet goed voelt, komt vermoeid op het kantoor en krijgt minder gedaan op een minder secure manier dan voorheen. Dit kan zowel voor het bedrijf als de medewerkers zelf onwenselijk zijn. Zij willen zelf natuurlijk ook goede prestaties leveren. Lukt dit niet, dan leidt dit tot frustratie. Want de deadline staat vervolgens voor de deur, zonder dat de opdrachten afgekomen zijn…

Wat is het effect van sporten op productiviteit?

Sporten en/of meer bewegen kan de oplossing zijn. Je prestaties hangen van meer af dan alleen je vaardigheden. Iedereen weet hoe lastig het is om je goed te kunnen concentreren nadat je een nacht slecht hebt geslapen. Maar ook een moeilijke privésituatie kan ervoor zorgen dat het werk gewoon even niet meezit. Beweging zal deze problemen niet oplossen, maar het kan wel veel andere breinfuncties verbeteren. Beweging leidt bijvoorbeeld tot een verbeterde concentratie, verwerking van informatie en uiteindelijk een betere nachtrust, wat nog meer voordelen met zich meebrengt.

Een rapport van TNO Arbeid gaf aan dat sportende medewerkers gemiddeld 2% verzuim hebben, tegenover 9% van niet-sportende medewerkers. Dat niet alleen, ook zijn zij gemiddeld 12,5% productiever. Sporten loont wat dat betreft dus altijd!

Sporten voor minder stress

Een ander voordeel is dat bewegen leidt tot een afname van stress. De meeste werknemers krijgen vroeg of laat wel eens te maken met een gespannen situatie. Een presentatie, vergadering, deadline of moeilijke opdracht: soms kruipen die zenuwen langzaam je maag in om de dag flink te verstoren. Sporten heeft als effect dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol vertraagd wordt. Hierdoor ben je ook beter bestand tegen moeilijke situaties.

Op welke manier kun je beginnen met sporten?

Stel: je wilt gaan sporten. Wat moet je dan doen? Waar moet je beginnen? Dat zijn vragen die al snel bij iemand op kunnen komen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan fitnessen, zorgt de keuze tussen alle verschillende apparaten en oefeningen ervoor dat je er sneller voor kiest om thuis te blijven. Dit is waar personal training een uitkomst kan bieden.

Personal training bij IQ Balance

Personal training bij IQ Balance helpt om meer te gaan bewegen op een manier die past bij jouw doelen en wensen. Personal training omvat meer dan alleen bewegen. Ook voedings- en levensstijladviezen horen hierbij. Op deze manier kun je jouw algehele gezondheid verbeteren, lettend op wat jouw lichaam aankan en wat je doelen zijn. Je zult de effecten dagelijks gaan merken. Waaronder op het werk, waar je vervolgens wel verschijnt als een bron van energie, klaar om er weer tegenaan te gaan! Neem contact op om je eerste kennismaking in te plannen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Reviews

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Vanavond heb ik van Helena een total feet/legs-massage mogen ontvangen. Het lichaam slaat ervaringen als herinneringen op. Om juist op deze wijze aandacht te krijgen, ontlast je de mind en ontstaat ontspanning voor de mind en body. Ik heb genoten, ook nog. En Helena is een fantastische masseuse die afstemt, doorpakt en gaat voor genezing. Dank je wel Helena, tot de volgende keer!

- J. Versleijen

‘Helena, hartelijk bedankt voor die heerlijke en fijne voetmassage, voetbehandeling en lichaamshealing!

Ik heb voor het eerst weer helemaal doorgeslapen!!! En voelde vanmorgen voor het eerst mijn voeten stromen!!! Ik voelde mijn voeten vroeger alleen als ze zeer deden! Deze fijne behandeling was voor mij het puntje op de i.

Het was een hele mooie en respectvolle kennismaking. Ik voelde mij dan ook erg op mijn gemak! Dus erg graag weer eens tot ziens!’

- een mevrouw uit Soest

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail