De positieve werking van aromatherapie

De positieve werking van aromatherapie

Geuren hebben invloed op verschillende facetten van ons leven. Zo kan een bepaalde geur je terugbrengen naar een heel specifiek moment uit je jeugd, maar ook je stemming en emoties kunnen beïnvloed worden door geur. Het is dan ook niet gek dat bepaalde geuren een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid!

Waarschuwende werking van geur

Geurprikkels bereiken verschillende delen van ons brein, ze zijn direct verbonden met de emotionele centra in onze hersenen. Dit gedeelte heet het limbisch systeem. Geur kan je daardoor een goed gevoel geven, maar het kan je ook waarschuwen voor gevaar. Bijvoorbeeld voor een gaslek, een beginnende brand of bedorven voedsel.

Aromatherapie

Al duizenden jaren worden geurige bloemen, kruiden en planten ingezet om genezing van allerlei aandoeningen te vervorderen. Dit principe wordt aromatherapie genoemd. Door middel van deze alternatieve geneeswijze probeerden mensen de fysieke én mentale gesteldheid te verbeteren. Tegenwoordig tonen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken aan dat de effecten van aromatherapie daadwerkelijk positieve resultaten geeft voor de algehele gezondheid.

Chi Essential Cosmetics

De oliën van Chi Essential Cosmetics (CEC) werken volgens de principes van aromatherapie. Huidverzorging wordt gecombineerd met de positieve eigenschappen van geuren. De producten van CEC zijn 100% natuurlijk en samengesteld uit enkel biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Ook zijn de oliën vrij van synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen. De combinatie van unieke ingrediënten zorgt voor uitstekende vochtregulering en heeft een positieve invloed op de stofwisseling van de huid. Hierdoor herstelt de natuurlijke balans en voelt je huid fris aan.

Zo gebruik je de olie

Breng de CEC cleansing oil aan op je huid en masseer deze zacht in. Vervolgens verwijder je de olie met een warm, vochtig washandje of doekje. Wanneer je oogmake-up draagt, kun je een paar druppels cleansing oil op een vochtig watje doen en deze losjes over je ogen wrijven. Na het reinigen van je huid kun je voor zowel dag- als nachtverzorging een pompje Skin oil aanbrengen op je gezicht. Deze olie meng je met 1 tot 4 druppels lotion, afhankelijk van jouw huidconditie. Het mengel zal snel in de huid intrekken en laat je stralen!

Tip!

De oliën van CEC zijn ook geschikt voor een heerlijke massage van gezicht en lichaam. Zo kun je heerlijk ontspannen én wordt je huid tegelijkertijd verzorgd.

Leuk voor de feestdagen

Wat is een beter cadeau voor je familie of vrienden dan een prachtige, stralende huid? De CEC miniset bestaat uit een skin oil, cleanser en lotion en is niet alleen het perfecte cadeau, maar ook ideaal als instapsetje wanneer je zelf de effecten van CEC oils wilt ervaren. Er zijn diverse sets verkrijgbaar. De happiness set, bijvoorbeeld, bestaat uit producten met de frisse, zoete geuren van sinaasappel en mandarijn, gecombineerd met een vleugje vanille. A Touch of Chi is een set verrijkt met hennepzaad, sacha inchi en rozenbottelolie. Waar ga jij voor deze winter?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail