De positieve werking van aromatherapie

De positieve werking van aromatherapie

Geuren hebben invloed op verschillende facetten van ons leven. Zo kan een bepaalde geur je terugbrengen naar een heel specifiek moment uit je jeugd, maar ook je stemming en emoties kunnen beïnvloed worden door geur. Het is dan ook niet gek dat bepaalde geuren een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid!

Waarschuwende werking van geur

Geurprikkels bereiken verschillende delen van ons brein, ze zijn direct verbonden met de emotionele centra in onze hersenen. Dit gedeelte heet het limbisch systeem. Geur kan je daardoor een goed gevoel geven, maar het kan je ook waarschuwen voor gevaar. Bijvoorbeeld voor een gaslek, een beginnende brand of bedorven voedsel.

Aromatherapie

Al duizenden jaren worden geurige bloemen, kruiden en planten ingezet om genezing van allerlei aandoeningen te vervorderen. Dit principe wordt aromatherapie genoemd. Door middel van deze alternatieve geneeswijze probeerden mensen de fysieke én mentale gesteldheid te verbeteren. Tegenwoordig tonen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken aan dat de effecten van aromatherapie daadwerkelijk positieve resultaten geeft voor de algehele gezondheid.

Chi Essential Cosmetics

De oliën van Chi Essential Cosmetics (CEC) werken volgens de principes van aromatherapie. Huidverzorging wordt gecombineerd met de positieve eigenschappen van geuren. De producten van CEC zijn 100% natuurlijk en samengesteld uit enkel biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Ook zijn de oliën vrij van synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen. De combinatie van unieke ingrediënten zorgt voor uitstekende vochtregulering en heeft een positieve invloed op de stofwisseling van de huid. Hierdoor herstelt de natuurlijke balans en voelt je huid fris aan.

Zo gebruik je de olie

Breng de CEC cleansing oil aan op je huid en masseer deze zacht in. Vervolgens verwijder je de olie met een warm, vochtig washandje of doekje. Wanneer je oogmake-up draagt, kun je een paar druppels cleansing oil op een vochtig watje doen en deze losjes over je ogen wrijven. Na het reinigen van je huid kun je voor zowel dag- als nachtverzorging een pompje Skin oil aanbrengen op je gezicht. Deze olie meng je met 1 tot 4 druppels lotion, afhankelijk van jouw huidconditie. Het mengel zal snel in de huid intrekken en laat je stralen!

Tip!

De oliën van CEC zijn ook geschikt voor een heerlijke massage van gezicht en lichaam. Zo kun je heerlijk ontspannen én wordt je huid tegelijkertijd verzorgd.

Leuk voor de feestdagen

Wat is een beter cadeau voor je familie of vrienden dan een prachtige, stralende huid? De CEC miniset bestaat uit een skin oil, cleanser en lotion en is niet alleen het perfecte cadeau, maar ook ideaal als instapsetje wanneer je zelf de effecten van CEC oils wilt ervaren. Er zijn diverse sets verkrijgbaar. De happiness set, bijvoorbeeld, bestaat uit producten met de frisse, zoete geuren van sinaasappel en mandarijn, gecombineerd met een vleugje vanille. A Touch of Chi is een set verrijkt met hennepzaad, sacha inchi en rozenbottelolie. Waar ga jij voor deze winter?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail