Schone lucht, schoon lichaam: boost je weerstand met oliën

Schone lucht, schoon lichaam: boost je weerstand met oliën

Of je nu onder een risicogroep valt of niet, we kunnen allemaal wel een boost voor onze weerstand gebruiken. Maar wat kun je nog meer doen, behalve vitamines slikken, gezond eten, genoeg rusten en bewegen? Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar ook essentiële oliën kunnen je beschermen tegen virussen. Een goede luchtkwaliteit speelt namelijk een grote rol in je gezondheid.

Antivirale eigenschappen

Studies hebben aangetoond dat essentiële oliën antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben. Het verdampen van deze oliën zorgt ervoor dat de moleculen zich in de lucht verspreiden, wat microben zoals schimmels en bacteriën uit de weg ruimt. Dit zuivert de lucht, met gezondere luchtwegen tot gevolg. Je kunt zo vrijer ademhalen en de kans dat je ziekteverwekkende microben inademt wordt kleiner. Doordat het afweersysteem minder belast wordt, kun je je ook nog eens beter weren tegen deze ziekteverwekkers.

Luchtvervuiling

Plaatsen met veel luchtvervuiling kunnen ademhalingsklachten en daarmee ook coronaklachten verergeren. Dit geldt ook voor het binnenklimaat. De luchtkwaliteit in huis of op je werkplek is vaak slechter dan je denkt. Vaak zelfs slechter dan de buitenlucht. Nu je het grootste deel van de tijd binnenshuis doorbrengt, is het goed om hiervan bewust te zijn. Vocht, gebrek aan ventilatie, te veel of te weinig isolatie, huisstofmijt, sigarettenrook, chemische stoffen en microben dragen allemaal bij aan luchtvervuiling.

Productiviteit en sfeer

Essentiële oliën zijn dus een goed idee, of je nu thuis bent of op je werkplek. Naast de voordelen voor je gezondheid, ruikt je omgeving ook nog eens lekker fris. Daarnaast verhogen bepaalde geuren de geestelijke veerkracht en productiviteit. Etherische geuren prikkelen de zintuigen en hebben zo invloed op je stemming en de sfeer, afhankelijk van welke geur je kiest. Geuren als lavendel of kamille hebben een ontspannende werking en maken je zelfs mentaal alerter, terwijl Ylang Ylang juist zorgt voor een sensuele sfeer. Oliën die voor een aangename geur zorgen én luchtzuiverend werken zijn onder andere dennenolie, eucalyptus, pepermunt, akkermunt en citrus.

Natuurlijke stoffen

Er is wel een verschil tussen echt natuurlijke oliën en oliën die alleen het etiket bevatten. Veel oliën bevatten namelijk synthetische geurstoffen. Deze laatste categorie wordt vaak verkocht onder de noemer ‘natuurlijk’, maar bevat niet dezelfde gezondheidseffecten. Bij IQ Balance zorgen we daarom dat al onze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn voorzien. Denk bijvoorbeeld aan Davos-kuurolie. Met grove dennenolie, eucalyptus, akker- en pepermuntolie is deze olie luchtzuiverend, afvoerend en ontsmettend. In een tijd waarin veel virussen in omloop zijn, is dit de ideale olie om te gebruiken. En het ruikt nog heerlijk verfrissend ook!

Etherische wonderolie

Een andere wonderolie die handig om in je medicijnkastje te hebben, is tea tree olie. De bladeren van de theeboom hebben namelijk een positief effect op bijna elk kwaaltje. Zo is vastgesteld dat deze etherische olie ontsmettende kwaliteiten bevat, die virussen, bacteriën én schimmels bestrijden. Door te inhaleren kun je verkoudheid verhelpen en uitwendig kun je hiermee wonden behandelen. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels toe aan een (voeten)bad, luchtbevochtiger of een aromadiffuser. Of ga voor de oil pulling-methode: een mondspoeling met tea tree olie versterkt de weerstand in je mond en werkt ontstekingen en ziekteverwekkers tegen.

Over IQ Balance

Benieuwd geworden naar de natuurlijke geneeskracht van essentiële oliën? Je kunt dan bij IQ Balance terecht voor ons assortiment met hoogwaardige producten die een gezondheidsbevorderend of -ondersteunend effect hebben. Ook geven we je graag tips over hoe je jezelf het beste kunt beschermen en een betere weerstand kunt opbouwen. Neem daarom gerust contact op en wij helpen je deze tijd gezond door te komen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail