Schone lucht, schoon lichaam: boost je weerstand met oliën

Schone lucht, schoon lichaam: boost je weerstand met oliën

Of je nu onder een risicogroep valt of niet, we kunnen allemaal wel een boost voor onze weerstand gebruiken. Maar wat kun je nog meer doen, behalve vitamines slikken, gezond eten, genoeg rusten en bewegen? Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar ook essentiële oliën kunnen je beschermen tegen virussen. Een goede luchtkwaliteit speelt namelijk een grote rol in je gezondheid.

Antivirale eigenschappen

Studies hebben aangetoond dat essentiële oliën antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben. Het verdampen van deze oliën zorgt ervoor dat de moleculen zich in de lucht verspreiden, wat microben zoals schimmels en bacteriën uit de weg ruimt. Dit zuivert de lucht, met gezondere luchtwegen tot gevolg. Je kunt zo vrijer ademhalen en de kans dat je ziekteverwekkende microben inademt wordt kleiner. Doordat het afweersysteem minder belast wordt, kun je je ook nog eens beter weren tegen deze ziekteverwekkers.

Luchtvervuiling

Plaatsen met veel luchtvervuiling kunnen ademhalingsklachten en daarmee ook coronaklachten verergeren. Dit geldt ook voor het binnenklimaat. De luchtkwaliteit in huis of op je werkplek is vaak slechter dan je denkt. Vaak zelfs slechter dan de buitenlucht. Nu je het grootste deel van de tijd binnenshuis doorbrengt, is het goed om hiervan bewust te zijn. Vocht, gebrek aan ventilatie, te veel of te weinig isolatie, huisstofmijt, sigarettenrook, chemische stoffen en microben dragen allemaal bij aan luchtvervuiling.

Productiviteit en sfeer

Essentiële oliën en aromatherapie zijn dus een goed idee, of je nu thuis bent of op je werkplek. Naast de voordelen voor je gezondheid, ruikt je omgeving ook nog eens lekker fris. Daarnaast verhogen bepaalde geuren de geestelijke veerkracht en productiviteit. Etherische geuren prikkelen de zintuigen en hebben zo invloed op je stemming en de sfeer, afhankelijk van welke geur je kiest. Geuren als lavendel of kamille hebben een ontspannende werking en maken je zelfs mentaal alerter, terwijl Ylang Ylang juist zorgt voor een sensuele sfeer. Oliën die voor een aangename geur zorgen én luchtzuiverend werken zijn onder andere dennenolie, eucalyptus, pepermunt, akkermunt en citrus.

Natuurlijke stoffen

Er is wel een verschil tussen echt natuurlijke oliën en oliën die alleen het etiket bevatten. Veel oliën bevatten namelijk synthetische geurstoffen. Deze laatste categorie wordt vaak verkocht onder de noemer ‘natuurlijk’, maar bevat niet dezelfde gezondheidseffecten. Bij IQ Balance zorgen we daarom dat al onze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn voorzien. Denk bijvoorbeeld aan Davos-kuurolie. Met grove dennenolie, eucalyptus, akker- en pepermuntolie is deze olie luchtzuiverend, afvoerend en ontsmettend. In een tijd waarin veel virussen in omloop zijn, is dit de ideale olie om te gebruiken. En het ruikt nog heerlijk verfrissend ook!

Etherische wonderolie

Een andere wonderolie die handig om in je medicijnkastje te hebben, is tea tree olie. De bladeren van de theeboom hebben namelijk een positief effect op bijna elk kwaaltje. Zo is vastgesteld dat deze etherische olie ontsmettende kwaliteiten bevat, die virussen, bacteriën én schimmels bestrijden. Door te inhaleren kun je verkoudheid verhelpen en uitwendig kun je hiermee wonden behandelen. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels toe aan een (voeten)bad, luchtbevochtiger of een aromadiffuser. Of ga voor de oil pulling-methode: een mondspoeling met tea tree olie versterkt de weerstand in je mond en werkt ontstekingen en ziekteverwekkers tegen.

Over IQ Balance

Benieuwd geworden naar de natuurlijke geneeskracht van essentiële oliën? Je kunt dan bij IQ Balance terecht voor ons assortiment met hoogwaardige producten die een gezondheidsbevorderend of -ondersteunend effect hebben. Ook geven we je graag tips over hoe je jezelf het beste kunt beschermen en een betere weerstand kunt opbouwen. Neem daarom gerust contact op en wij helpen je deze tijd gezond door te komen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail