Stress managen? Zo doe je dat

Stress managen? Zo doe je dat

Iedereen krijgt weleens te maken met stress. Wanneer je moet praten voor een grote groep mensen, wanneer je een eerste date hebt of wanneer de deadline voor die éne grote opdracht eraan komt; spanning zit in de kleinste hoekjes. Maar het is ook belangrijk die spanning weer los te laten. IQ Balance geeft in dit blog advies hoe jij stress kunt managen!

Waarom is het managen van stress belangrijk?

Een kenmerkend onderdeel van stress is een opgejaagd gevoel. Het idee dat je niet even stil kunt staan en bij kunt komen. Toch gaat stress vaak verder dan dat. Kun je de stress niet loslaten, gaat dit in je hele lichaam zitten. Je kunt het merken door last te krijgen van hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid of (hevige) vermoeidheid. Meestal is stress niet te voorkomen. Daarom is het goed om te weten hoe je de stress kunt managen. Daar hebben wij 5 adviezen voor!

1. Blijf bewegen

Stress kan je uitputten en je bijna te vermoeid maken om in actie te komen. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. Beweging brengt een proces in je lichaam op gang waarbij gelukshormonen vrijkomen en de stresshormonen juist verminderen. Je hoeft echt niet direct kilometers te hardlopen, een wandeling door je buurt kan al wonderen doen.

2. Let op je eten

De stress kan er ook voor zorgen dat je meer, vaak ongezonde dingen gaat eten. Dit kan juist weer gepaard gaan met een schuldgevoel: kom je hier nu kilo’s van aan? Wanneer je dit herkent en regelmatig ‘stress-eet’, is het belangrijk om die spiraal te doorbreken. Daar komt het volgende punt bij kijken…

3. Waar komt de stress vandaan?

Stress ontstaat niet uit het niets. Het is een natuurlijke lichamelijke reactie op ‘gevaar’. Wat dit gevaar is, kan erg verschillen. Misschien dat je te veel deadlines hebt die je in de gaten moet houden, of misschien dat je spanningen in je relatie voelt. Om de stress te managen, is het goed om naar je leven te kijken en de dingen die zorgen voor de stress te verminderen. Kan iemand anders de opdracht niet even overnemen? Helpt het om met je partner te praten?

4. Prioriteer je taken en schrijf ze op

Heb je veel aan je hoofd? Maak dan een lijstje met wat je precies allemaal moet doen. Wanneer je de taken op papier hebt staan, geeft dat overzicht en duidelijkheid. Je hoeft niet meer in je hoofd alles na te gaan en bang te zijn om iets te vergeten. Ook geeft het inzicht in waar je aan kunt werken. Zijn er opdrachten waar je niet op dat moment mee bezig kunt of hoeft? Dan hoef je je er ook even niet druk over te maken.

5. Neem tijd voor jezelf

Het belangrijkste middeltje tegen stress is rust. Door hoe stress voelt, kan het alleen moeilijk zijn om zelf die rust te nemen. Je lichaam vertelt je immers dat je door moet en ‘aan’ moet blijven. Een van de manieren door dit te doen, is jezelf in de watten laten leggen tijdens een wellnessbehandeling.

Kom tot rust bij IQ Balance

Rust nemen is belangrijk. IQ Balance biedt alle mogelijkheden om deze rust te kunnen vinden. Met verschillende behandelingen en arrangementen zorgen wij voor het momentje voor jezelf waar je naar op zoek kunt zijn. Een cadeautje aan jezelf!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail