‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’

‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’

Een dag opstaan zonder pijn, stijve spieren of spanningen in je lijf: dat is wat je het liefste zou willen. Soms lijkt het alsof de tijd je inhaalt en kun je je ouder voelen dan je eigenlijk bent. Je verlangt dan naar een lichaam dat weer van jou is en waar je je gemakkelijk in kunt bewegen. Judith (56) kampt al jaren met reumaklachten en kan hierover meepraten. Totdat ze de thermomat ontdekte: ‘Nu voel ik me beter dan ooit!’

Lichamelijke klachten

Haar fysieke ongemakken begonnen enkele jaren geleden. ’Rond mijn vijftigste kreeg ik last van artrose. Vooral de Nederlandse winters gingen voor mij gepaard met ondraaglijke pijn. Sommige dagen kon ik me nauwelijks voortbewegen en mijn dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Toen ik op vakantie ging naar een zonnig land, merkte dat ik hier veel minder last van had.’ Zodoende ging ze zich verdiepen in de heilzame werking van infraroodwarmte.

Werking van infraroodwarmte

De zon is namelijk een natuurlijke bron van infraroodstraling, die zorgt dat de groei en gezondheid van alle levende cellen op peil blijft. Cellen die hieraan blootgesteld worden, nemen voedingsstoffen beter op, kunnen afvalstoffen beter afvoeren en hebben een verbeterde celdeling. Dit stimuleert de zelfgenezingsprocessen van het lichaam. Je bent beter bestand tegen ziekte én stress. Infrarood is dus essentieel voor alle leven op aarde om gezond te blijven.

Verwarmde edelstenen

Judith probeerde toen op aanraden van een gezondheidsspecialist infraroodtherapie uit. Dit beviel haar zo goed dat ze op zoek ging naar een manier om hiervan vanuit huis te profiteren. Ze kwam toen via IQ Balance uit bij de thermomat, die wordt verwarmd door infrarood. Edelstenen als jade, amethist en toermalium zorgen dat de warmte en geneeskracht diep in het lichaam doorwerken. Dit werkt verzachtend bij pijn en vermindert ontstekingsreacties.

Bewegen zonder pijn

‘Sinds ik de thermomat gebruik, voelt mijn lichaam sterker en energieker aan’, vertelt Judith. Na haar diagnose kwam haar actieve levensstijl hieronder te lijden. Hoewel ze altijd sportief is geweest, zorgden haar lichamelijke klachten ervoor dat ze met tegenzin naar de sportclub ging. ‘Wanneer ik ga sporten of last heb van mijn spieren, ga ik daarom altijd even op de thermomat liggen. Ik merk dat mijn spieren veel soepeler worden, zich na afloop beter kunnen herstellen en minder pijnlijk zijn. Zo kan ik me vrijer bewegen en heb ik weer plezier in sport.’

Betere ontspanning

Ze merkt niet alleen een positief effect op haar lichaam, maar ook mentaal. ‘De warmte helpt mijn doorbloeding en zorgt dat ik meer ontspannen ben. Ik gebruik het daarom ook vaak voor het slapengaan, of als ik veel spanning ervaar. Voorheen lag ik altijd uren wakker en piekerde ik veel. Door de combinatie van slapeloosheid en stress had ik ook regelmatig last van hoofdpijn. Dat is nu een stuk minder: ik heb het idee dat ik meer aankan. De thermomat heeft mijn leven in alle opzichten verbeterd!’

Over IQ Balance

Zoek je een therapeutische oplossing aan huis voor (chronische) pijnklachten? Of zoek je naar een manier om meer ontspanning te ervaren en je gezondheid te bevorderen? Bij IQ Balance kun je terecht voor infrarood thermomatten in allerlei soorten en maten. Zo is het veelzijdig te gebruiken op de bank, op bed, in een ligstoel of zelfs in de auto. Voor een echt wellness-moment kun je de mat in een katoenen slaapzak leggen om een sauna-effect te creëren. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op en wij helpen je graag bij het vinden van het juiste model.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail