‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’

‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’

Een dag opstaan zonder pijn, stijve spieren of spanningen in je lijf: dat is wat je het liefste zou willen. Soms lijkt het alsof de tijd je inhaalt en kun je je ouder voelen dan je eigenlijk bent. Je verlangt dan naar een lichaam dat weer van jou is en waar je je gemakkelijk in kunt bewegen. Judith (56) kampt al jaren met reumaklachten en kan hierover meepraten. Totdat ze de thermomat ontdekte: ‘Nu voel ik me beter dan ooit!’

Lichamelijke klachten

Haar fysieke ongemakken begonnen enkele jaren geleden. ’Rond mijn vijftigste kreeg ik last van artrose. Vooral de Nederlandse winters gingen voor mij gepaard met ondraaglijke pijn. Sommige dagen kon ik me nauwelijks voortbewegen en mijn dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Toen ik op vakantie ging naar een zonnig land, merkte dat ik hier veel minder last van had.’ Zodoende ging ze zich verdiepen in de heilzame werking van infraroodwarmte.

Werking van infraroodwarmte

De zon is namelijk een natuurlijke bron van infraroodstraling, die zorgt dat de groei en gezondheid van alle levende cellen op peil blijft. Cellen die hieraan blootgesteld worden, nemen voedingsstoffen beter op, kunnen afvalstoffen beter afvoeren en hebben een verbeterde celdeling. Dit stimuleert de zelfgenezingsprocessen van het lichaam. Je bent beter bestand tegen ziekte én stress. Infrarood is dus essentieel voor alle leven op aarde om gezond te blijven.

Verwarmde edelstenen

Judith probeerde toen op aanraden van een gezondheidsspecialist infraroodtherapie uit. Dit beviel haar zo goed dat ze op zoek ging naar een manier om hiervan vanuit huis te profiteren. Ze kwam toen via IQ Balance uit bij de thermomat, die wordt verwarmd door infrarood. Edelstenen als jade, amethist en toermalium zorgen dat de warmte en geneeskracht diep in het lichaam doorwerken. Dit werkt verzachtend bij pijn en vermindert ontstekingsreacties.

Bewegen zonder pijn

‘Sinds ik de thermomat gebruik, voelt mijn lichaam sterker en energieker aan’, vertelt Judith. Na haar diagnose kwam haar actieve levensstijl hieronder te lijden. Hoewel ze altijd sportief is geweest, zorgden haar lichamelijke klachten ervoor dat ze met tegenzin naar de sportclub ging. ‘Wanneer ik ga sporten of last heb van mijn spieren, ga ik daarom altijd even op de thermomat liggen. Ik merk dat mijn spieren veel soepeler worden, zich na afloop beter kunnen herstellen en minder pijnlijk zijn. Zo kan ik me vrijer bewegen en heb ik weer plezier in sport.’

Betere ontspanning

Ze merkt niet alleen een positief effect op haar lichaam, maar ook mentaal. ‘De warmte helpt mijn doorbloeding en zorgt dat ik meer ontspannen ben. Ik gebruik het daarom ook vaak voor het slapengaan, of als ik veel spanning ervaar. Voorheen lag ik altijd uren wakker en piekerde ik veel. Door de combinatie van slapeloosheid en stress had ik ook regelmatig last van hoofdpijn. Dat is nu een stuk minder: ik heb het idee dat ik meer aankan. De thermomat heeft mijn leven in alle opzichten verbeterd!’

Over IQ Balance

Zoek je een therapeutische oplossing aan huis voor (chronische) pijnklachten? Of zoek je naar een manier om meer ontspanning te ervaren en je gezondheid te bevorderen? Bij IQ Balance kun je terecht voor infrarood thermomatten in allerlei soorten en maten. Zo is het veelzijdig te gebruiken op de bank, op bed, in een ligstoel of zelfs in de auto. Voor een echt wellness-moment kun je de mat in een katoenen slaapzak leggen om een sauna-effect te creëren. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op en wij helpen je graag bij het vinden van het juiste model.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail