Thermomatten en geneeskrachtige stenen

Onze thermomatten met verschillende geneeskrachtige stenen zoals Jade stenen zijn de favoriete gezondheidsartikelen van onze klanten. Haal je wellness in huis en profiteer elke dag van de weldadige werking en een betere gezondheid!

Elke steen heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen:

Jade steen op thermomatten

Jade is een unieke edelsteen en deze wordt  in China al meer dan 5000 jaar gebruikt als een beschermende en geneeskrachtige steen, met een heilzame energetische waarde die de levensstroom versterkt (Chi, Ki, Prana) en de hartchakra opent. Jade stenen worden door velen beschouwd als een beschermsteen voor nieren, bijnieren, lever, hart, strottenhoofd, thymus en milt. De steen meteen reeks aan mineralen en sporenelementen helpt om de gezondheid te ondersteunen. Jade stenen zijn een van de beste ver infrarood warmte verstrekkende en geleidende mineralen. Wanneer Jade steen door een medium wordt verwarmd zendt deze ver infrarood golven uit (6-14 micron) en komen er negatieve ionen vrij(goed voor algeheel welzijn). De infrarood warmtegolven dringen door huid en weefsel tot wel 12 cm diep het lichaam binnen waar ze ook de ligamenten en gewrichten bereiken. Dit op zijn beurt bevordert de genezing van je spieren en weke delen letsels. De infrarood warmte golven geven een hoge kerntemperatuur, waarbij de bloed- en haarvaten zich verwijden en zorgen voor een betere bloedcirculatie. Thermomatten met infraroodwarmte helpt op celniveau de organen en lichaamsfuncties te (re)activeren en verbeteren.

Waar een infrarood mat toermalijn bij kan helpen

De Toermalium steen is speciaal gebakken keramische steen die Toermalijnkristallen, Germanium, vulkanische steen en andere mineraal sporen bevatten. In 1880 werd ontdekt dat Toermalijn met haar bijzondere kristalstructuur de enigste steen is, die onder invloed van de zonnekracht constant een positieveen negatieve lading aan beide uiteinden van haar kristallen afgeeft. Dit wordt pyro elektriciteit (0,06A) genoemd. Deze vorm van elektriciteit is gezond en verhoogd de metabolische activiteit op celniveau. Verder geeft Toermalijn door de zonnekracht ook infrarood (FIR) en negatieve ionen af die tijdens het opwarmen van de steen nog verder intensiveren. Het liggen op deze verwarmde Toermalium stenen thermomatten heeft een gunstige werking op het ademhalingsstelsel, verbetert de circulatieprocessen en vitaliseert de cellen. Het helpt om het lichaam gezond te houden en bevordert de afvoer van carbon dioxide, zware metalenen andere cel-afvalstoffen uit het bloed. De ver-infrarood stralen van deze stenenzijn niet alleen gunstig voor huid en spierweefsel maar voor alle celweefsels van het lichaam en hebben daarbij ook nog een antibacteriële werking. Zelfs bij chronische problemen en ziekte kan men verbetering van de klachten ervaren.

Amethist Kristallen

Amethist wordt net als Jade sinds mens en heugenis genoemd om zijn kalmerende helende werking op het etherisch lichaam. Het ‘Amethist Effect’ met betrekking tot infrarood warmte therapie treed op wanneer het wordt gebroken door de Amethist kristallen. Wetenschappers experimenteerden met het project van ver infrarood licht door een verscheidenheid aan materialen, waardoor diverse soortenedelstenen, glas en kunststof. Amethist bleek net als Jade, Toermalijn en Germaniumeen steen die het spectrum van infrarood warmte duidelijk veranderde. Een heilzame golflengte tussen de 9-14 micrometer werd gemeten. Ook kwamen er bij het opwarmen van de Amethist kristallen net als bij Jade, Toermalijn en Germanium veel negatieve ionenvrij. Opmerkelijk genoeg namen de wetenschappers nog iets waar wat ze bij andere kristallen, stenen en materialen niet zagen. Het golf-bewegingspatroon leek op de menselijke stem. Koreaanse onderzoekers stelden vast dat het gebruik van Amethist bij infraroodwarmte therapie het meest geschikte medium was en zorgt voor de beste opname van de warmte door het menselijk organisme.

Meer weten over deze en andere methodes van natuurgeneeskunde? Laat je vrijblijvend door ons adviseren.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail