Vind je balans terug op een retraite voor minder stress

Vind je balans terug op een retraite voor minder stress

Het leven van een managementprofessional gaat gepaard met veel spanning. Er komt van alles op je af en je moet aan allerlei verwachtingen voldoen. Ook thuis kom je niet aan relaxen toe. Je hebt bijvoorbeeld net een nieuw huis gekocht en kleine kinderen of pubers vragen veel aandacht. Je moet een behoorlijke jongleur zijn om alle ballen in de lucht te houden. Een retraite kan je dan helpen om weer een balans te vinden.

Even tussenuit

Met een retraite om stress te verminderen en levensvreugde en -energie te verhogen kom je dichter bij een vervuld leven in plaats van een staat van overleven. Op een rustgevende locatie laat je alle spanningen varen. Het biedt je een kans om te ontsnappen uit je drukke leven, je hoofd leeg te maken en op te laden met positieve energie. Ook je lichaam kan opbloeien en zich weer helemaal resetten. Stresshormonen kunnen namelijk van invloed zijn op je huid, metabolisme, slaap, algehele gezondheid en je humeur. Door een ‘bewuste time-out’ te nemen, kunnen lichaamsfuncties weer geoptimaliseerd worden en ernstige klachten worden voorkomen. Lichaam en geest raken weer in evenwicht, waardoor je beter in je vel zit en veel meer kunt presteren met minder inspanning.

Levensveranderende technieken

Tijdens de retraite leer je levensveranderende technieken voor het omgaan met stress. Er vindt een bewustwordingsproces plaats. Je leert concreet tot jezelf te komen en niet te verdwalen in de drukte. Echt zelf de touwtjes in handen krijgen: dat is het doel. Om dit te realiseren wordt gewerkt vanuit vertrouwen en overgave, in plaats van druk, spanning en prestatie. Vertrouwen en overgave zijn de toverwoorden die leiden tot meer veerkracht. Je durft de controle los te laten en bent in staat om grotere dingen te doen.

Vitaliteit op de werkvloer

Voor vitaliteit op de werkvloer is het belangrijk dat stress handelbaar is. De retraite voor stressmanagement helpt je weer in contact met jezelf te komen. Je gaat op zoek naar je eigen kwaliteiten en wordt in staat gesteld nieuwe uitdagingen aan te gaan. Aan de hand van meditatie, consulting, massage en yoga word je hierin gecoacht. Je bent beter bestand tegen grote druk en houdt het hoofd koel bij stressvolle situaties. Ook ontwikkel je technieken om beter te ontspannen en de balans tussen werk en privé te herstellen.

Over IQ Balance

IQ Balance is gespecialiseerd in stressmanagement en helpt managementprofessionals weer in balans te komen. Ook bieden wij regelmatig bedrijfsmassages en vitaliteitstrajecten aan op de werkvloer. Of je nou een bedrijfsmanager bent of een topsporter die te maken heeft met een hoge prestatiedruk, wij leren je beter omgaan met stress. Wil je meer weten over de retraites die binnenkort van start gaan? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress; hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn, zo doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Reviews

‘Helena, hartelijk bedankt voor die heerlijke en fijne voetmassage, voetbehandeling en lichaamshealing!

Ik heb voor het eerst weer helemaal doorgeslapen!!! En voelde vanmorgen voor het eerst mijn voeten stromen!!! Ik voelde mijn voeten vroeger alleen als ze zeer deden! Deze fijne behandeling was voor mij het puntje op de i.

Het was een hele mooie en respectvolle kennismaking. Ik voelde mij dan ook erg op mijn gemak! Dus erg graag weer eens tot ziens!’

- een mevrouw uit Soest

‘Door jouw woorden en de manier waarop je ons op ons gemak had gesteld, konden wij heel ontspannen deze middag meemaken. Ik vond het een bijzondere ervaring en het triggert mij om mij hier meer in te verdiepen. Ik zie ons in de toekomst bij je terugkomen!’

- John

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail