Een waardevolle ondersteuning bij fibromyalgie

Een waardevolle ondersteuning bij fibromyalgie

Vaak realiseer je je pas hoe waardevol het is om pijnvrij te bewegen, op het moment dat dat niet meer vanzelfsprekend is. Je hebt last van chronische pijn in je spieren en je voelt je stijf. ’s Morgens moet je moed verzamelen om op te staan en heb je tijd nodig om ‘op gang’ te komen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en je humeur lijkt daar gelijk mee op te gaan. Dat is hoe jouw leven met fibromyalgie eruitziet.

Fibromyalgie

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’, zoals gewrichten, spieren en pezen. De meeste patiënten met reuma kunnen met medicijnen, beweging en rust hun ziekte redelijk onder controle te houden, maar reuma is (nog niet) te genezen. Fibromyalgie is een vorm van reuma waarbij de pijn zich vooral concentreert in spieren en bindweefsel en wordt in de volksmond ook wel weke-delen-reuma genoemd.

Pijn, stijfheid en stemmingsklachten

Bij deze vorm van reuma zijn echter geen afwijkingen in je spieren, bindweefsel of bloedwaarden te vinden. Dat maakt het stellen van de juiste diagnose lastig. Mensen met fibromyalgie zijn vaak erg moe, hebben pijnklachten en zijn erg stijf. Ook is er sprake van krachtverlies in de spieren, zijn er slaapproblemen en komen stemmingsklachten veel voor.

Nog niet te genezen

Bij fibromyalgie worden vaak pijnstillers en ontstekingsremmers voorgeschreven. Ze bestrijden de gevolgen, maar genezen de aandoening niet. Alhoewel er soms periodes zijn dat je minder klachten ervaart, zal fibromyalgie nooit overgaan.

Klachten verzachten

Toch zijn er wel middelen die klachten en pijn enigszins kunnen verzachten waardoor bewegen weer wat makkelijker gaat. De thermomat met jadestenen en infrarood is bijvoorbeeld een makkelijke en comfortabele manier om je spieren te verwarmen en soepeler te maken. Het voelt bijna als een stukje wellness aan huis!

Webshop

Evenals nog veel meer van onze producten, kun je de thermomat gewoon via de webshop van IQ Balance bestellen. We hebben een groot assortiment waar we je mee kunnen bedienen: van cadeauartikelen, geuren, gezondheidsproducten en make-up tot voedingsmiddelen, huidverzorgingsartikelen en supplementen.

Gezondheidstip van specialist Rabea:

‘De jadestenen zorgen ervoor dat de infraroodwarmte tot wel 12 cm diep in je lichaam werkzaam is. De thermomat wordt veel gebruikt door mensen met fibromyalgie, maar is ook heel prettig bij andere reumatische klachten, rugpijn, vermoeidheid en vastzittende spieren of gewrichten om zomaar een paar voorbeelden te noemen. De mat werkt ondersteunend bij bloedcirculatiestoornissen, slaapproblemen, hoofdpijn, spanningen en bij fysieke of mentale stress. Je kunt het overal gebruiken en de thermomat is makkelijk mee te nemen.’

Over IQ Balance

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail