Een waardevolle ondersteuning bij fibromyalgie

Een waardevolle ondersteuning bij fibromyalgie

Vaak realiseer je je pas hoe waardevol het is om pijnvrij te bewegen, op het moment dat dat niet meer vanzelfsprekend is. Je hebt last van chronische pijn in je spieren en je voelt je stijf. ’s Morgens moet je moed verzamelen om op te staan en heb je tijd nodig om ‘op gang’ te komen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en je humeur lijkt daar gelijk mee op te gaan. Dat is hoe jouw leven met fibromyalgie eruitziet.

Fibromyalgie

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’, zoals gewrichten, spieren en pezen. De meeste patiënten met reuma kunnen met medicijnen, beweging en rust hun ziekte redelijk onder controle te houden, maar reuma is (nog niet) te genezen. Fibromyalgie is een vorm van reuma waarbij de pijn zich vooral concentreert in spieren en bindweefsel en wordt in de volksmond ook wel weke-delen-reuma genoemd.

Pijn, stijfheid en stemmingsklachten

Bij deze vorm van reuma zijn echter geen afwijkingen in je spieren, bindweefsel of bloedwaarden te vinden. Dat maakt het stellen van de juiste diagnose lastig. Mensen met fibromyalgie zijn vaak erg moe, hebben pijnklachten en zijn erg stijf. Ook is er sprake van krachtverlies in de spieren, zijn er slaapproblemen en komen stemmingsklachten veel voor.

Nog niet te genezen

Bij fibromyalgie worden vaak pijnstillers en ontstekingsremmers voorgeschreven. Ze bestrijden de gevolgen, maar genezen de aandoening niet. Alhoewel er soms periodes zijn dat je minder klachten ervaart, zal fibromyalgie nooit overgaan.

Klachten verzachten

Toch zijn er wel middelen die klachten en pijn enigszins kunnen verzachten waardoor bewegen weer wat makkelijker gaat. De thermomat met jadestenen en infrarood is bijvoorbeeld een makkelijke en comfortabele manier om je spieren te verwarmen en soepeler te maken. Het voelt bijna als een stukje wellness aan huis!

Webshop

Evenals nog veel meer van onze producten, kun je de thermomat gewoon via de webshop van IQ Balance bestellen. We hebben een groot assortiment waar we je mee kunnen bedienen: van cadeauartikelen, geuren, gezondheidsproducten en make-up tot voedingsmiddelen, huidverzorgingsartikelen en supplementen.

Gezondheidstip van specialist Rabea:

‘De jadestenen zorgen ervoor dat de infraroodwarmte tot wel 12 cm diep in je lichaam werkzaam is. De thermomat wordt veel gebruikt door mensen met fibromyalgie, maar is ook heel prettig bij andere reumatische klachten, rugpijn, vermoeidheid en vastzittende spieren of gewrichten om zomaar een paar voorbeelden te noemen. De mat werkt ondersteunend bij bloedcirculatiestoornissen, slaapproblemen, hoofdpijn, spanningen en bij fysieke of mentale stress. Je kunt het overal gebruiken en de thermomat is makkelijk mee te nemen.’

Over IQ Balance

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail