Weinig energie? Ontdek de kracht van spirulina!

Weinig energie? Ontdek de kracht van spirulina!

Een gezonde levensstijl begint bij evenwichtige en gevarieerde voeding. Maar hoe bewust je ook eet, het kan soms best lastig zijn om elke dag aan alle nodige voedingsstoffen toe te komen. Zeker als je een drukke levensstijl hebt en je ook nog eens zorgen maakt om van alles en nog wat. Je weerstand kan dan baten bij een spirulina-supplement om je dagelijkse dosis vitaminen en mineralen op te schroeven.

Het groene goud

Spirulina is een alg die voorkomt in zout water en van nature veel gezonde stofjes bevat. Deze stofjes worden door de mens van het water geschept en vervolgens tot een poeder, tablet of capsule gemaakt. Vrijwel alle essentiële bouwstenen zijn hierin aanwezig, op vitamine C en een goed opneembare vorm van B12 na. Het lichaam neemt deze stoffen snel op, waardoor je je vrijwel meteen energieker voelt. Omdat dit kleine plantje een schat aan vitaminen en mineralen bevat, wordt spirulina daarom ook wel ‘het groene goud’ genoemd.

Gezond lichaam, heldere geest

Sta je vaak vermoeid op en lijkt je lichaam zich steeds minder snel te kunnen herstellen? Door regelmatig spirulina in te nemen, draag je bij aan verbetering van vrijwel alle lichaamsprocessen. Omdat deze superfood rijk is aan calcium, ijzer en magnesium, voel je je fysiek en mentaal sterker. Het lichaam kan zich beter ontgiften en krabbelt weer sneller op na lichamelijke inspanning. Je bent positiever gestemd, hebt minder last van een lusteloos gevoel en krijgt weer meer energie om dingen te doen. Werkzaamheden waar je eerst tegenop zag, kun je dan weer met beide handen aanpakken.

Meer energie

Omdat spirulina de energie snel aanvult, wordt het ook vaak gebruikt door (top)sporters. Het helpt je om een fitter lichaam te krijgen door de ontwikkeling van spierkracht te ondersteunen. Daarnaast helpt het je gewicht beter onder controle te houden: het afslanken wordt bevorderd als gevolg van een verminderd hongergevoel. Wil je energieker in je vel zitten, dan is spirulina dus een goede aanvulling van een gezond dieet. Ook voor vegetariërs wordt het aangeraden, vanwege het hoge eiwitgehalte.

Betere immuniteit

Een slecht eetpatroon, drukke levensstijl of hoge werkstress zorgt al snel voor een verzwakte weerstand, waardoor je minder goed beschermd bent tegen ziekte. Je kunt spirulina dan innemen als capsule of tablet, of in poedervorm toevoegen aan een smoothie met bijvoorbeeld spinazie voor een echte vitaminebom. Voel je je een verkoudheid of griep opkomen, dan helpt een paar capsules, tabletten of theelepels spirulinapoeder al om het immuunsysteem aan het werk te zetten.

Zuivere huid

Als dat nog niet reden genoeg is om spirulina toe te voegen aan je maaltijden, heeft spirulina ook nog eens een zuiverende werking op je huid. Dit komt doordat het chlorofyl bevat en de huid zich beter kan herstellen. Je huid is dankzij de betacaroteen ook nog eens beter beschermd tegen UV-straling, zonder dat het de opname van vitamine D in de weg zit. Zo word je sneller bruin in de zomer, maar hoef je je geen zorgen te maken om vroegtijdige veroudering of rimpelvorming.

Over IQ Balance

Ben je al overtuigd van de geneeskracht van spirulina? Neem dan snel een kijkje bij de webshop van IQ Balance om supplementen in te slaan. Ook voor andere natuurlijke gezondheidsproducten en lichaamsverzorging van top tot teen kun je bij ons terecht. Wij helpen je graag om weer een vitaal en gebalanceerd lichaam te krijgen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail