Welke geur past bij jou?

Welke geur past bij jou?

Geur is emotie. Geur is verleiding. Dat ene speciale luchtje past bij jouw stemming en je gevoel. Jouw favoriete parfum benadrukt je persoonlijkheid en kan zelfs aansluiten bij het moment van gebruik. Het is een onderdeel van je zelfbewustzijn.

Geur is eeuwenoud

Het is overigens niets nieuws dat we lekker willen ruiken. De oude Egyptenaren hadden al ontdekt hoe ze de geur van rozenblaadjes konden conserveren. De oude Grieken parfumeerden hun hele lichaam. Zij schreven er zelfs bepaalde krachten aan toe. Zo had parfum op de borst een effect op de liefde en wanneer je er je hoofd mee besprenkelde kon je beter nadenken. De kostbaarste geur werd voor de voeten gebruikt, want die steeg op naar je hele lichaam. Eeuwen later, rond de 18e eeuw, toen men het niet zo nauw met de lichamelijke hygiëne nam, werd parfum vooral gebruikt om de eigen lichaamsgeur te verdoezelen. In alle gevallen werd parfum overigens, vanwege de hoge prijs, alleen gebruikt door de zeer welgestelden.

Geurstoffen en oplosmiddel

Maar wat ís parfum nu eigenlijk precies? Parfum is een combinatie van verschillende geurstoffen en een oplosmiddel. Over het algemeen wordt alcohol gebruikt als oplosmiddel, maar het kunnen ook vettige stoffen zijn. Verder maken een fixatiemiddel en één of meer kleurstoffen ook nog onderdeel uit van de geurige vloeistof.

Warme plek

Om optimaal van een lekker luchtje te genieten, breng je het aan op warme plekken op je lichaam, zoals de binnenkant van je polsen, je hals of tussen je borsten. Door de warmte komt de geur beter tot zijn recht. Het is zelfs zo dat hoe warmer de plek waar je het aanbrengt is, hoe langer je je favoriete luchtje blijft ruiken! Doordat de zuurgraad van de huid ook invloed heeft op de geur is het heel goed mogelijk dat hetzelfde parfum bij jou anders ruikt dan bij iemand anders.

Parfum, eau de toilette en eau de cologne

Geurtjes zijn er in verschillende concentraties. Dat maakt dan ook precies het verschil tussen parfum, eau de toilette en eau de cologne. Parfum is het sterkst van de drie en bevat de hoogste concentratie bestanddelen en is daardoor over het algemeen vrij prijzig. Eau de toilette is minder geconcentreerd. Eau de cologne heeft de laagste concentratie aan geurstoffen. Het is over het algemeen een lichte, verfrissende geur waar je jezelf heerlijk mee kunt opfrissen.

Herinnering

Wist je trouwens dat geuren ook worden opgeslagen in je hersenen? Misschien herken je het wel dat een bepaalde geur die je opsnuift je doet herinneren aan vroeger. Bijvoorbeeld aan die heerlijke vakantie in de Provence van jaren geleden. Dat is namelijk precies waar de eau de cologne ‘Lavendel’ van Acqua die Bolgheri ons aan doet denken. Wanneer je je ogen dichtdoet, waan je je omringd door een romantisch lavendelveld. Dit Italiaanse merk is genoemd naar het authentieke dorpje Bolgheri in Toscane. De geuren zijn geïnspireerd op de prachtige natuur van dit deel van Italië.

Webshop

Evenals nog veel meer van onze producten, kun je ook onze geuren via de webshop van IQ Balance bestellen. We hebben een groot assortiment waar we je mee kunnen bedienen: van cadeauartikelen, geuren, gezondheidsproducten en make-up tot voedingsmiddelen, huidverzorgingsartikelen en supplementen.

Tip van specialist Rabea:

’Omdat Acqua di Bolgheri met volledig plantaardige formules werkt, is het merk hypoallergeen. Alleen planten uit streng gecontroleerde biologische teelt komen voor de geurlijnen in aanmerking. Zelfs de producten en verpakkingen zijn milieuvriendelijk. Het merk heeft diverse geurlijnen, dus er zit beslist iets bij wat bij jou past. We hebben ook heel leuke tasverstuivers, zodat jij je favoriete geur altijd bij de hand hebt!’

Over IQ Balance

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail