‘Door de VedaPulse leerde ik mijn lichaam pas echt kennen’

‘Door de VedaPulse leerde ik mijn lichaam pas echt kennen’

Miranda (36) kampte lange tijd met lichamelijke klachten die ze niet kon verklaren. Ze liet haar bloed onderzoeken bij de huisarts, maar dit liep op niets uit. Ondertussen bleven haar klachten aanhouden. Ze besloot zich daarom te verdiepen in een gezondere leefstijl. IQ Balance hielp haar de antwoorden te vinden die ze zocht: ‘Na de Total Health Check met de VedaPulse begrijp ik mijn lichaam eindelijk!’

VedaPulse

Vage klachten

‘Ik voelde me al een tijd niet fit. Sommige dagen leek ik nergens last van te hebben, maar andere dagen voelde ik me futloos en uitgeput. Uit het niets speelden er soms vage klachten op. Ik werd dan ineens duizelig, kreeg tintelingen in mijn handen of werd overvallen door misselijkheid. Ook had ik steeds vaker last van migraine. Ik kon hier maar geen grip op krijgen. Steeds meer begon ik me een vreemdeling in mijn eigen lichaam te voelen.’

Lichaamsreacties

‘Het was duidelijk dat mijn lichaam sterk reageerde op bepaalde factoren. Een verkeerde maaltijd of een nachtje slecht slapen kon er al voor zorgen dat ik een paar dagen uit de running was. Maar ook wanneer ik bijvoorbeeld een nieuw product probeerde, reageerde mijn lichaam daar meteen op. Ik wilde het er niet langer bij laten zitten en mijn levensstijl verbeteren. Daarom ging ik op zoek naar gezondheidscentra in de buurt.’

Begrip voor situatie

‘Bij IQ Balance werd ik gelijk gerustgesteld. Rabea was een en al oor en had veel begrip voor mijn situatie. Ze legde de basisprincipen van de ayurvedische natuurgeneeskunde uit en stelde voor om een Total Health Check te laten doen. Eerst werden mijn klachten en ziektegeschiedenis uitgebreid besproken. Hierdoor vermoedde ze dat mijn lichaam verzwakt was geraakt door langdurige stress en dat mijn gezondheidsproblemen in combinatie met slechte voeding en slaap waren ontstaan.’

Lichamelijk onderzoek

‘De bevindingen van de VedaPulse bevestigden dit. Dit diagnosesysteem verbindt elektroden met de pols, die elektrische signalen uit het lichaam meten en analyseren. Zo kregen we inzicht in mijn hartritmevariabiliteit en de toestand van mijn lichaam. Binnen 5 minuten kon ik het resultaat op een computerscherm bekijken. Vervolgens werd ik nog van top tot teen onderzocht. Tijdens dit lichamelijk onderzoek werd mijn bloeddruk, lengte en gewicht, visceraal vetpercentage, spiermassa, lichaamstemperatuur en de zuurwaarde van mijn urine gemeten.’

Vooruitgang

‘Op basis hiervan stelde Rabea een behandelplan met mij op en gaf ze een gericht voedingsadvies. In de loop van vier weken hielden we mijn vooruitgang bij. Daarna vond er nog een eindmeting plaats om de veranderingen in mijn lichaam en de effectiviteit van de behandeling vast te stellen. Hieruit konden we concluderen dat ik inderdaad meer ontspanning moest zoeken en meer moest luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Door een combinatie van yoga en meditatie, massage en voeding merkte ik dat mijn klachten steeds minder werden.’

Meer weten?

Zoek je naar een oplossing voor jouw onverklaarbare klachten? Een Total Health Check met de VedaPulse is dan een waardevol middel bij het achterhalen van de oorzaak en het opstellen van een effectief behandelplan. Dit digitale diagnosesysteem brengt je gezondheid in kaart en geeft een betrouwbare diagnose. Moderne technieken in combinatie met ayurvedische geneeskunde geven je een volledig en gebalanceerd overzicht van jouw gezondheid en mogelijke behandelingen. Ga daarom op ontdekkingstocht en breng jouw lichaam weer in balans!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail