‘Door de VedaPulse leerde ik mijn lichaam pas echt kennen’

‘Door de VedaPulse leerde ik mijn lichaam pas echt kennen’

Miranda (36) kampte lange tijd met lichamelijke klachten die ze niet kon verklaren. Ze liet haar bloed onderzoeken bij de huisarts, maar dit liep op niets uit. Ondertussen bleven haar klachten aanhouden. Ze besloot zich daarom te verdiepen in een gezondere leefstijl. IQ Balance hielp haar de antwoorden te vinden die ze zocht: ‘Na de Total Health Check met de VedaPulse begrijp ik mijn lichaam eindelijk!’

Vage klachten

‘Ik voelde me al een tijd niet fit. Sommige dagen leek ik nergens last van te hebben, maar andere dagen voelde ik me futloos en uitgeput. Uit het niets speelden er soms vage klachten op. Ik werd dan ineens duizelig, kreeg tintelingen in mijn handen of werd overvallen door misselijkheid. Ook had ik steeds vaker last van migraine. Ik kon hier maar geen grip op krijgen. Steeds meer begon ik me een vreemdeling in mijn eigen lichaam te voelen.’

Lichaamsreacties

‘Het was duidelijk dat mijn lichaam sterk reageerde op bepaalde factoren. Een verkeerde maaltijd of een nachtje slecht slapen kon er al voor zorgen dat ik een paar dagen uit de running was. Maar ook wanneer ik bijvoorbeeld een nieuw product probeerde, reageerde mijn lichaam daar meteen op. Ik wilde het er niet langer bij laten zitten en mijn levensstijl verbeteren. Daarom ging ik op zoek naar gezondheidscentra in de buurt.’

Begrip voor situatie

‘Bij IQ Balance werd ik gelijk gerustgesteld. Rabea was een en al oor en had veel begrip voor mijn situatie. Ze legde de basisprincipen van de ayurvedische natuurgeneeskunde uit en stelde voor om een Total Health Check te laten doen. Eerst werden mijn klachten en ziektegeschiedenis uitgebreid besproken. Hierdoor vermoedde ze dat mijn lichaam verzwakt was geraakt door langdurige stress en dat mijn gezondheidsproblemen in combinatie met slechte voeding en slaap waren ontstaan.’

Lichamelijk onderzoek

‘De bevindingen van de VedaPulse bevestigden dit. Dit diagnosesysteem verbindt elektroden met de pols, die elektrische signalen uit het lichaam meten en analyseren. Zo kregen we inzicht in mijn hartritmevariabiliteit en de toestand van mijn lichaam. Binnen 5 minuten kon ik het resultaat op een computerscherm bekijken. Vervolgens werd ik nog van top tot teen onderzocht. Tijdens dit lichamelijk onderzoek werd mijn bloeddruk, lengte en gewicht, visceraal vetpercentage, spiermassa, lichaamstemperatuur en de zuurwaarde van mijn urine gemeten.’

Vooruitgang

‘Op basis hiervan stelde Rabea een behandelplan met mij op en gaf ze een gericht voedingsadvies. In de loop van vier weken hielden we mijn vooruitgang bij. Daarna vond er nog een eindmeting plaats om de veranderingen in mijn lichaam en de effectiviteit van de behandeling vast te stellen. Hieruit konden we concluderen dat ik inderdaad meer ontspanning moest zoeken en meer moest luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Door een combinatie van yoga en meditatie, massage en voeding merkte ik dat mijn klachten steeds minder werden.’

Meer weten?

Zoek je naar een oplossing voor jouw onverklaarbare klachten? Een Total Health Check met de VedaPulse is dan een waardevol middel bij het achterhalen van de oorzaak en het opstellen van een effectief behandelplan. Dit digitale diagnosesysteem brengt je gezondheid in kaart en geeft een betrouwbare diagnose. Moderne technieken in combinatie met ayurvedische geneeskunde geven je een volledig en gebalanceerd overzicht van jouw gezondheid en mogelijke behandelingen. Ga daarom op ontdekkingstocht en breng jouw lichaam weer in balans!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail