Ervaar de kracht van geuren

Ervaar de kracht van geuren

Van al onze zintuigen is ruiken misschien wel de meest onderschatte. We hechten doorgaans veel meer waarde aan zien, horen, proeven en voelen. Maar toch speelt geur een veel grotere rol in je leven dan je je wellicht bewust bent. Bepaalde geuren kunnen zelfs een gunstige invloed op je gezondheid uitoefenen!

Geurbeleving

Soms ruik je een bepaalde geur die je ineens herinnert aan een bepaalde situatie of gebeurtenis. Die geuren brengen dan ook een bepaalde emotie met zich mee, ze zijn sterk verbonden met je onderbewuste. Dat is niet vreemd, want onze geursensatie is direct verbonden met de emotionele centra in onze hersenen: het zogenoemde limbisch systeem. Geur kan heel fijn zijn en je een goed gevoel geven, maar het kan je ook waarschuwen voor gevaar. Denk maar eens aan een gaslek, beginnende brand of bedorven voedsel.

Aromatherapie

De aromatherapie van Chi Essential Cosmetics (CEC) combineert huidverzorging met de positieve eigenschappen van geuren. De producten van CEC zijn 100% natuurzuiver en samengesteld uit biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het biedt huidverbetering én huidverzorging op maat en is vrij van synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen.

Specifieke werking

Door etherische oliën op natuurlijke wijze uit geurige en heilzame planten te winnen, kan deze aan de producten voor huidverzorging en aromatherapie worden toegevoegd. Op die manier activeren ze je afweersysteem optimaal én hebben ze een gunstige invloed op je gezondheid. De geuren van de etherische oliën hebben een sterke invloed op je geest, ze raken je, en daarnaast heeft iedere olie ook nog eens een specifieke werking. Sommige oliën helpen tegen een schimmelinfectie, ontsteking of acne, terwijl andere ontspanning bevorderen of angst en onrust verminderen.

Vijf verschillende geurlijnen

De oliën zijn niet alleen waardevol vanwege hun geur, maar kunnen hun werkzame stoffen bij een massage ook afgeven aan je huid. CEC heeft vijf lijnen ontwikkeld voor een natuurlijke gezichtsverzorging, elk met een eigen bijzondere geurbeleving en speciale werking. Zo heb je CEC Touch of Chi, een vrij neutrale geur die geschikt is om zelf te mengen voor een zeer persoonlijke geur- en verzorgingsbeleving. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je ook kiezen voor het frisse Happiness-, de rustgevende Lavender-, de verzachtende Roses– of balancerende Woodlijn. Elke lijn bestaat uit vijf producten: een cleansing oil, peeling, skin oil, lotion en balm.

Producten

Wil jij de heerlijke werking van aromatherapie zelf ervaren? Bij ons in de praktijk kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uit proberen. Daarnaast vind je een gedeelte van ons assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met ons maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Tip van specialist Rabea:

‘De rozenpeeling van dit merk is mijn favoriet. Deze is écht uniek. Het bevat naast rozenolie ook geranium en kruizemunt voor een nóg betere reiniging. Het heeft een aangename, frisse en kruidige bloemengeur en je huid voelt na zo’n peeling heerlijk zacht aan.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail