Ervaar de kracht van geuren

Ervaar de kracht van geuren

Van al onze zintuigen is ruiken misschien wel de meest onderschatte. We hechten doorgaans veel meer waarde aan zien, horen, proeven en voelen. Maar toch speelt geur een veel grotere rol in je leven dan je je wellicht bewust bent. Bepaalde geuren kunnen zelfs een gunstige invloed op je gezondheid uitoefenen!

Geurbeleving

Soms ruik je een bepaalde geur die je ineens herinnert aan een bepaalde situatie of gebeurtenis. Die geuren brengen dan ook een bepaalde emotie met zich mee, ze zijn sterk verbonden met je onderbewuste. Dat is niet vreemd, want onze geursensatie is direct verbonden met de emotionele centra in onze hersenen: het zogenoemde limbisch systeem. Geur kan heel fijn zijn en je een goed gevoel geven, maar het kan je ook waarschuwen voor gevaar. Denk maar eens aan een gaslek, beginnende brand of bedorven voedsel.

Aromatherapie

De aromatherapie van Chi Essential Cosmetics (CEC) combineert huidverzorging met de positieve eigenschappen van geuren. De producten van CEC zijn 100% natuurzuiver en samengesteld uit biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het biedt huidverbetering én huidverzorging op maat en is vrij van synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen.

Specifieke werking

Door etherische oliën op natuurlijke wijze uit geurige en heilzame planten te winnen, kan deze aan de producten voor huidverzorging en aromatherapie worden toegevoegd. Op die manier activeren ze je afweersysteem optimaal én hebben ze een gunstige invloed op je gezondheid. De geuren van de etherische oliën hebben een sterke invloed op je geest, ze raken je, en daarnaast heeft iedere olie ook nog eens een specifieke werking. Sommige oliën helpen tegen een schimmelinfectie, ontsteking of acne, terwijl andere ontspanning bevorderen of angst en onrust verminderen.

Vijf verschillende geurlijnen

De oliën zijn niet alleen waardevol vanwege hun geur, maar kunnen hun werkzame stoffen bij een massage ook afgeven aan je huid. CEC heeft vijf lijnen ontwikkeld voor een natuurlijke gezichtsverzorging, elk met een eigen bijzondere geurbeleving en speciale werking. Zo heb je CEC Touch of Chi, een vrij neutrale geur die geschikt is om zelf te mengen voor een zeer persoonlijke geur- en verzorgingsbeleving. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je ook kiezen voor het frisse Happiness-, de rustgevende Lavender-, de verzachtende Roses- of balancerende Woodlijn. Elke lijn bestaat uit vijf producten: een cleansing oil, peeling, skin oil, lotion en balm.

Producten

Wil jij de heerlijke werking van aromatherapie zelf ervaren? Bij ons in de praktijk kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uit proberen. Daarnaast vind je een gedeelte van ons assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met ons maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Tip van specialist Rabea:

‘De rozenpeeling van dit merk is mijn favoriet. Deze is écht uniek. Het bevat naast rozenolie ook geranium en kruizemunt voor een nóg betere reiniging. Het heeft een aangename, frisse en kruidige bloemengeur en je huid voelt na zo’n peeling heerlijk zacht aan.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail