Wisseling van de seizoenen: tijd voor Ama-Cleanse!

Wisseling van de seizoenen: tijd voor Ama-Cleanse!

Het is weer zover: de dagen worden korter. Warme herinneringen aan de zomer maken plaats voor natte, koude en donkere herfstdagen. Het guurder wordende weer zorgt ervoor dat je minder zin hebt om de deur uit te gaan. Daardoor ligt de welbekende herfstdip al gauw op de loer. Je blijft liever binnen met warme chocola en snacks. Dat is heel begrijpelijk, maar ook in de herfst is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Mama-Cleanse

Kou en regen

De herfst is bij uitstek een moment om op te ruimen en je klaar te maken voor het einde van het jaar. Zo werkt dat in de natuur – misschien heb jij je tuin al winterklaar gemaakt – maar ook in onze lichaam en geest. De zomer is voorbij, dus is het tijd voor inkeer. Zo help je jezelf mentaal voor te bereiden door je kledingkast op te ruimen en de warmere kleding weer bovenaan te leggen. Daarnaast leven virussen gemakkelijker in het koude en vochtige weer, waardoor je eetpatroon vitaminerijk en voedzamer zal zijn.

Een grote schoonmaak

Maar ook in je lichaam kun je je voorbereiden op een nieuw seizoen, en een ‘grote schoonmaak’ houden. Rabea Iqbal is de eigenaar van medisch wellnesscentrum IQ Balance, en legt uit dat ‘ama’ hier een belangrijke rol in speelt. ‘De term ama komt veel voor in ayurvedische teksten en betekent zoveel als ‘onverteerd’. Volgens de ayurveda, een traditionele Indiase geneeswijze, ontstaat ama wanneer het door ons opgenomen voedsel wegens slechte eetgewoonten of een zwakke spijsvertering niet goed verteerd wordt.’

Schone darmen

Hoewel je misschien geneigd bent de kou en regen te compenseren met speculaas en ander najaarssnoepgoed, is dat voor je lichaam dus niet echt prettig. Want juist een schone darm zorgt voor een algeheel betere gezondheid. ‘Ama kun je zien als een soort ‘slakkenmateriaal’ in ons lichaam dat allerlei stofwisselingsprocessen kan belemmeren. Dat is erg vervelend, omdat het darmstelsel ontzettend belangrijk is voor ons welzijn.’ Heb je last van verstopte darmen, dan kan dat effect hebben om zowel je buik, je huid, als je stemming.

Lichamelijk en geestelijk in balans

Ten tijde van de wisseling van de seizoenen, raadt Rabea dan ook aan gedurende een maand een kuur Ama-Cleanse in te nemen. Dit zijn supplementen die je helpen het oude ‘slakkenmateriaal’ af te voeren. ‘Seizoenswisselingen zijn momenten van verandering. Om ieder seizoen met een schone lei te kunnen beginnen, helpt het om dat te doen met een schoon, opgeruimd lijf.’ Natuurlijk is het eten van verse, passende voeding ook erg belangrijk om ama te voorkomen en je gezond en fit te voelen. Rabea denkt graag mee en kan je adviseren over wat voor jou werkt om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven.

Tip van Rabea

Wat is er op een regenachtige herfstdag lekkerder dan een dampende kop thee? Nou, een kop thee waar je lekker van kunt ontspannen. Vata kruidenthee is een melange van aromatische ingrediënten zoals zoethout, kaneel, kardemom en gember, wat de thee een volle en zoete smaak geeft. Door de typen ingrediënten werkt de drank kalmerend, verwarmend en harmoniserend. Heerlijk na een lange werkdag of bij koud, winderig weer.

Geïnteresseerd?

Wil jij je lekker in je vel voelen? Of ben je benieuwd naar mooie, pure producten die jouw huid optimaal laten stralen? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van het assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail