Warmte therapie met ver-infrarood

Ver-infrarood stralen (lange golf) maken deel uit van het zonlicht spectrum. Deze stralen zijn voor ons onzichtbaar maar spelen een grote rol bij onze gezondheid. Ondanks dat we de infrarood stralen niet kunnen zien kunnen we de weldadige warmte voelen en de positieve effecten ervan ervaren.

De atmosfeer filtert de infraroodstralen zodat ze onze aarde veilig kunnen bereiken. Deze straling varieert tussen 7-14 micron. Uiteraard is onze zon de meest bekende en grootste bron van licht en energie voor de aarde. Toch bestaan er nog andere directe en indirecte bronnen. Neem bijvoorbeeld ons aardoppervlak dat in staat is om infraroodwarmte van de zon tijdelijk op te slaan en geleidelijk weer af te geven. Of wat dacht je van onze aardkern die zelf hitte, licht en straling bevat.

Tot op de dag van vandaag is de ontwikkeling en voortplanting van de levensvormen op aarde afhankelijk van infrarood stralen. Vele schepselen gebruiken deze warmte in de vorm van lichaamswarmte om hun nageslacht uit te broeden, zoals bij vogels en kippen bijvoorbeeld. Onder invloed van infrarood straling kan dit voortplantingsproces zijn werk doen. Vele levende wezens op aarde, zowel mens als dier, zijn dus in staat om zelf infraroodwarmte te produceren. 

Bij mensen straalt het lichaam infrarode energie frequenties uit tussen de 3-50 micron. De intensiteit van infrarood straling hangt samen met onze gezondheid. Daarom is knuffelen ook zo fijn en helend! Fysieke aanraking is essentieel voor onze ontwikkeling en gezondheid. Het niveau begint te dalen bij een verminderde weerstand en ziekte. 

Infrarood therapie is daarom ook onmisbaar voor onze gezondheid.

OmschrijvingAfkortingGolflengte
nabij-infraroodNIR0,78 – 3  µm
middel-infraroodMIR3 – 50  µm
ver-infraroodFIR50 – 1000  µm

De ISO-standaard 20473:2007 definieert het golflengtebereik van bepaalde soorten lichtstraling.

Bepaalde mineralen zoals jade, toermalijn en amethist geven een infrarood frequentie af op het moment wanneer deze worden verwarmd. Zo kunnen zij het gezondheidsproces ondersteunen.

Interesse in infrarood therapie? Binnen IQ Balance hebben we al veel positieve effecten ervaren middels onze thermomatten met ver-infraroodwarmte en de kracht van edelstenen. Deze thermomatten zijn bij ons verkrijgbaar via de webshop of op locatie.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress; hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn, zo doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Reviews

‘Helena, hartelijk bedankt voor die heerlijke en fijne voetmassage, voetbehandeling en lichaamshealing!

Ik heb voor het eerst weer helemaal doorgeslapen!!! En voelde vanmorgen voor het eerst mijn voeten stromen!!! Ik voelde mijn voeten vroeger alleen als ze zeer deden! Deze fijne behandeling was voor mij het puntje op de i.

Het was een hele mooie en respectvolle kennismaking. Ik voelde mij dan ook erg op mijn gemak! Dus erg graag weer eens tot ziens!’

- een mevrouw uit Soest

‘Door jouw woorden en de manier waarop je ons op ons gemak had gesteld, konden wij heel ontspannen deze middag meemaken. Ik vond het een bijzondere ervaring en het triggert mij om mij hier meer in te verdiepen. Ik zie ons in de toekomst bij je terugkomen!’

- John

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail