Warmte therapie met ver-infrarood

Ver-infrarood stralen (lange golf) maken deel uit van het zonlicht spectrum. Deze stralen zijn voor ons onzichtbaar maar spelen een grote rol bij onze gezondheid. Ondanks dat we de infrarood stralen niet kunnen zien kunnen we de weldadige warmte voelen en de positieve effecten ervan ervaren.

De atmosfeer filtert de infraroodstralen zodat ze onze aarde veilig kunnen bereiken. Deze straling varieert tussen 7-14 micron. Uiteraard is onze zon de meest bekende en grootste bron van licht en energie voor de aarde. Toch bestaan er nog andere directe en indirecte bronnen. Neem bijvoorbeeld ons aardoppervlak dat in staat is om infraroodwarmte van de zon tijdelijk op te slaan en geleidelijk weer af te geven. Of wat dacht je van onze aardkern die zelf hitte, licht en straling bevat.

Tot op de dag van vandaag is de ontwikkeling en voortplanting van de levensvormen op aarde afhankelijk van infrarood stralen. Vele schepselen gebruiken deze warmte in de vorm van lichaamswarmte om hun nageslacht uit te broeden, zoals bij vogels en kippen bijvoorbeeld. Onder invloed van infrarood straling kan dit voortplantingsproces zijn werk doen. Vele levende wezens op aarde, zowel mens als dier, zijn dus in staat om zelf infraroodwarmte te produceren. 

Bij mensen straalt het lichaam infrarode energie frequenties uit tussen de 3-50 micron. De intensiteit van infrarood straling hangt samen met onze gezondheid. Daarom is knuffelen ook zo fijn en helend! Fysieke aanraking is essentieel voor onze ontwikkeling en gezondheid. Het niveau begint te dalen bij een verminderde weerstand en ziekte. 

Infrarood warmte is onmisbaar voor onze gezondheid.

OmschrijvingAfkortingGolflengte
nabij-infraroodNIR0,78 – 3  µm
middel-infraroodMIR3 – 50  µm
ver-infraroodFIR50 – 1000  µm

De ISO-standaard 20473:2007 definieert het golflengtebereik van bepaalde soorten lichtstraling.

Bepaalde mineralen zoals jade, toermalijn en amethist geven een infrarood frequentie af op het moment wanneer deze worden verwarmd. Zo kunnen zij het gezondheidsproces ondersteunen.

Binnen IQ Balance hebben we al veel positieve effecten ervaren middels onze thermomatten met ver-infraroodwarmte en de kracht van edelstenen. Deze thermomatten zijn bij ons verkrijgbaar via de webshop of op locatie.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Stress managen? Zo doe je dat

Hoe kun je stress leren managen? IQ Balance geeft advies om grip te krijgen op de spanning. Lees ze in het nieuwe blogartikel!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail