Warmte therapie met ver-infrarood

Ver-infrarood stralen (lange golf) maken deel uit van het zonlicht spectrum. Deze stralen zijn voor ons onzichtbaar maar spelen een grote rol bij onze gezondheid. Ondanks dat we de infrarood stralen niet kunnen zien kunnen we de weldadige warmte voelen en de positieve effecten ervan ervaren.

De atmosfeer filtert de infraroodstralen zodat ze onze aarde veilig kunnen bereiken. Deze straling varieert tussen 7-14 micron. Uiteraard is onze zon de meest bekende en grootste bron van licht en energie voor de aarde. Toch bestaan er nog andere directe en indirecte bronnen. Neem bijvoorbeeld ons aardoppervlak dat in staat is om infraroodwarmte van de zon tijdelijk op te slaan en geleidelijk weer af te geven. Of wat dacht je van onze aardkern die zelf hitte, licht en straling bevat.

Tot op de dag van vandaag is de ontwikkeling en voortplanting van de levensvormen op aarde afhankelijk van infrarood stralen. Vele schepselen gebruiken deze warmte in de vorm van lichaamswarmte om hun nageslacht uit te broeden, zoals bij vogels en kippen bijvoorbeeld. Onder invloed van infrarood straling kan dit voortplantingsproces zijn werk doen. Vele levende wezens op aarde, zowel mens als dier, zijn dus in staat om zelf infraroodwarmte te produceren. 

Bij mensen straalt het lichaam infrarode energie frequenties uit tussen de 3-50 micron. De intensiteit van infrarood straling hangt samen met onze gezondheid. Daarom is knuffelen ook zo fijn en helend! Fysieke aanraking is essentieel voor onze ontwikkeling en gezondheid. Het niveau begint te dalen bij een verminderde weerstand en ziekte. 

Infrarood therapie is daarom ook onmisbaar voor onze gezondheid.

OmschrijvingAfkortingGolflengte
nabij-infraroodNIR0,78 – 3  µm
middel-infraroodMIR3 – 50  µm
ver-infraroodFIR50 – 1000  µm

De ISO-standaard 20473:2007 definieert het golflengtebereik van bepaalde soorten lichtstraling.

Bepaalde mineralen zoals jade, toermalijn en amethist geven een infrarood frequentie af op het moment wanneer deze worden verwarmd. Zo kunnen zij het gezondheidsproces ondersteunen.

Interesse in infrarood therapie? Binnen IQ Balance hebben we al veel positieve effecten ervaren middels onze thermomatten met ver-infraroodwarmte en de kracht van edelstenen. Deze thermomatten zijn bij ons verkrijgbaar via de webshop of op locatie.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail