Ontgiften met warmte therapie

Hippocrates

Infrarood therapie is al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma van het Hippocrates Health Institute te Florida (het oudste gezondheid centrum in de wereld). Volgens Dr. Clement, medisch directeur van dit centrum, is warmte therapie een uitstekende manier om te ontgiftingsproces te versnellen. Tot diep in het weefsel dringt de warmte door waardoor het metabolisme versterkt wordt. De bloedcirculatie wordt ondersteund en eveneens het afvoeren van afvalstoffen.

Uitscheiden van afvalstoffen

Het lichaam voert op 3 manieren afvalstoffen af: via de urine, de stoelgang en transpiratie. 

Ons grootste orgaan, de huid, dient niet enkel als omhulsel of bescherming. Het is het grootste uitscheidingsorgaan voor toxische stoffen. Door zweet raken we o.a. afvalstoffen kwijt, maar vaak zweten mensen niet genoeg om de opgeslagen schadelijke stoffen kwijt te raken. 

De zon (UV), overvloed aan dierlijke producten, een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, mineralen en sporen elementen, onze leefstijl en andere bronnen zorgen ervoor dat ons lichaam belast wordt, we klachten ontwikkelen en verouderen. 

Infrarood zorgt ervoor dat alle uitscheidingswegen gestimuleerd worden. De toxische stoffen die in het weefsel opgeslagen zijn worden uit het vet gestuwd en naar de blaas, nieren, lever en de huid getransporteerd. Hier gaan ze onder gezonde omstandigheden het lichaam voor altijd verlaten. 

Door regelmatig gebruik te maken van infrarood warmte wordt het lichaam gestimuleerd en het metabolisme tijdelijk versneld. Hierdoor zul je uiteenlopende gezondheidseffecten kunnen ervaren, zoals

– Het verbeteren van je cel-stofwisseling.
– Het gemakkelijker afvoeren van afvalstoffen. 
– Het versterken van je immuunsysteem waardoor virussen en andere microben minder kans maken.

Om het ontgiftingsproces te stimuleren is het raadzaam om tijdens en na de infraroodsessie voldoende water te drinken.

NASA, WHO en topsporters 

Dokters in diverse gezondheidscentra zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van infrarood therapie en gebruiken het dagelijks in de praktijk. Ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), NASA en topsporters bevelen infrarood warmte-therapie en infrarood sauna’s aan. Bij reddingswerkers werden deze behandelvormen ingezet om chemische stoffen die ze hadden binnengekregen versneld af te voeren en uit te zweten.

Bijverschijnselen tijdens of direct na het ontgiften

Het komt vaak voor dat mensen bijverschijnselen ervaren tijdens een ontgiftingsproces. Er gebeurt veel in het organisme en daar moet het lichaam aan wennen. Schrik daarom niet. Veel voorkomende verschijnselen zijn hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. Ook onderdrukte emoties kunnen ineens vrij komen en ook dat is onderdeel van ontgiften. Je kunt ook last krijgen van een extreem verlangen naar bepaalde dingen. Vooral voedingsmiddelen die suiker, vet en zout bevatten; dus met name ongezonde voeding zoals pizza’s, patat, chocolade etc. 

Een intensieve ontgifting werkt op lichamelijk, geestelijk en op emotioneel niveau. Als je weet dat dit normaal is kun je je overgeven aan het natuurlijke proces van heling. Je weet dan dat het lichaam aan het afkicken is van zijn oude gewoonten en dan is het zaak om sterk te blijven. Als je de eerste week hebt doorstaan, wordt het steeds gemakkelijker en na ongeveer 2 weken verdwijnen deze verlangens aanzienlijk.

Lees meer over dit onderwerp via onderstaande artikelen:

‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’
EEN WAARDEVOLLE ONDERSTEUNING BIJ FIBROMYALGIE

Bron: Infrarood Gezondheid, Thermo Medica+

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail