Ontgiften met warmte therapie

Hippocrates

Infrarood therapie is al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma van het Hippocrates Health Institute te Florida (het oudste gezondheid centrum in de wereld). Volgens Dr. Clement, medisch directeur van dit centrum, is warmte therapie een uitstekende manier om te ontgiftingsproces te versnellen. Tot diep in het weefsel dringt de warmte door waardoor het metabolisme versterkt wordt. De bloedcirculatie wordt ondersteund en eveneens het afvoeren van afvalstoffen.

Uitscheiden van afvalstoffen

Het lichaam voert op 3 manieren afvalstoffen af: via de urine, de stoelgang en transpiratie. 

Ons grootste orgaan, de huid, dient niet enkel als omhulsel of bescherming. Het is het grootste uitscheidingsorgaan voor toxische stoffen. Door zweet raken we o.a. afvalstoffen kwijt, maar vaak zweten mensen niet genoeg om de opgeslagen schadelijke stoffen kwijt te raken. 

De zon (UV), overvloed aan dierlijke producten, een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, mineralen en sporen elementen, onze leefstijl en andere bronnen zorgen ervoor dat ons lichaam belast wordt, we klachten ontwikkelen en verouderen. 

Infrarood zorgt ervoor dat alle uitscheidingswegen gestimuleerd worden. De toxische stoffen die in het weefsel opgeslagen zijn worden uit het vet gestuwd en naar de blaas, nieren, lever en de huid getransporteerd. Hier gaan ze onder gezonde omstandigheden het lichaam voor altijd verlaten. 

Door regelmatig gebruik te maken van infrarood warmte wordt het lichaam gestimuleerd en het metabolisme tijdelijk versneld. Hierdoor zul je uiteenlopende gezondheidseffecten kunnen ervaren, zoals

– Het verbeteren van je cel-stofwisseling.
– Het gemakkelijker afvoeren van afvalstoffen. 
– Het versterken van je immuunsysteem waardoor virussen en andere microben minder kans maken.

Om het ontgiftingsproces te stimuleren is het raadzaam om tijdens en na de infraroodsessie voldoende water te drinken.

NASA, WHO en topsporters 

Dokters in diverse gezondheidscentra zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van infrarood therapie en gebruiken het dagelijks in de praktijk. Ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), NASA en topsporters bevelen infrarood warmte-therapie en infrarood sauna’s aan. Bij reddingswerkers werden deze behandelvormen ingezet om chemische stoffen die ze hadden binnengekregen versneld af te voeren en uit te zweten.

Bijverschijnselen tijdens of direct na het ontgiften

Het komt vaak voor dat mensen bijverschijnselen ervaren tijdens een ontgiftingsproces. Er gebeurt veel in het organisme en daar moet het lichaam aan wennen. Schrik daarom niet. Veel voorkomende verschijnselen zijn hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. Ook onderdrukte emoties kunnen ineens vrij komen en ook dat is onderdeel van ontgiften. Je kunt ook last krijgen van een extreem verlangen naar bepaalde dingen. Vooral voedingsmiddelen die suiker, vet en zout bevatten; dus met name ongezonde voeding zoals pizza’s, patat, chocolade etc. 

Een intensieve ontgifting werkt op lichamelijk, geestelijk en op emotioneel niveau. Als je weet dat dit normaal is kun je je overgeven aan het natuurlijke proces van heling. Je weet dan dat het lichaam aan het afkicken is van zijn oude gewoonten en dan is het zaak om sterk te blijven. Als je de eerste week hebt doorstaan, wordt het steeds gemakkelijker en na ongeveer 2 weken verdwijnen deze verlangens aanzienlijk.

Lees meer over dit onderwerp via onderstaande artikelen:

‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’
EEN WAARDEVOLLE ONDERSTEUNING BIJ FIBROMYALGIE

Bron: Infrarood Gezondheid, Thermo Medica+

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail