Wisseling van de seizoenen: tijd voor Ama-Cleanse!

Wisseling van de seizoenen: tijd voor Ama-Cleanse!

Het is weer zover: de dagen worden korter. Warme herinneringen aan de zomer maken plaats voor natte, koude en donkere herfstdagen. Het guurder wordende weer zorgt ervoor dat je minder zin hebt om de deur uit te gaan. Daardoor ligt de welbekende herfstdip al gauw op de loer. Je blijft liever binnen met warme chocola en snacks. Dat is heel begrijpelijk, maar ook in de herfst is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Kou en regen

De herfst is bij uitstek een moment om op te ruimen en je klaar te maken voor het einde van het jaar. Zo werkt dat in de natuur – misschien heb jij je tuin al winterklaar gemaakt – maar ook in onze lichaam en geest. De zomer is voorbij, dus is het tijd voor inkeer. Zo help je jezelf mentaal voor te bereiden door je kledingkast op te ruimen en de warmere kleding weer bovenaan te leggen. Daarnaast leven virussen gemakkelijker in het koude en vochtige weer, waardoor je eetpatroon vitaminerijk en voedzamer zal zijn.

Een grote schoonmaak

Maar ook in je lichaam kun je je voorbereiden op een nieuw seizoen, en een ‘grote schoonmaak’ houden. Rabea Iqbal is de eigenaar van medisch wellnesscentrum IQ Balance, en legt uit dat ‘ama’ hier een belangrijke rol in speelt. ‘De term ama komt veel voor in ayurvedische teksten en betekent zoveel als ‘onverteerd’. Volgens de ayurveda, een traditionele Indiase geneeswijze, ontstaat ama wanneer het door ons opgenomen voedsel wegens slechte eetgewoonten of een zwakke spijsvertering niet goed verteerd wordt.’

Schone darmen

Hoewel je misschien geneigd bent de kou en regen te compenseren met speculaas en ander najaarssnoepgoed, is dat voor je lichaam dus niet echt prettig. Want juist een schone darm zorgt voor een algeheel betere gezondheid. ‘Ama kun je zien als een soort ‘slakkenmateriaal’ in ons lichaam dat allerlei stofwisselingsprocessen kan belemmeren. Dat is erg vervelend, omdat het darmstelsel ontzettend belangrijk is voor ons welzijn.’ Heb je last van verstopte darmen, dan kan dat effect hebben om zowel je buik, je huid, als je stemming.

Lichamelijk en geestelijk in balans

Ten tijde van de wisseling van de seizoenen, raadt Rabea dan ook aan gedurende een maand een kuur Ama-Cleanse in te nemen. Dit zijn supplementen die je helpen het oude ‘slakkenmateriaal’ af te voeren. ‘Seizoenswisselingen zijn momenten van verandering. Om ieder seizoen met een schone lei te kunnen beginnen, helpt het om dat te doen met een schoon, opgeruimd lijf.’ Natuurlijk is het eten van verse, passende voeding ook erg belangrijk om ama te voorkomen en je gezond en fit te voelen. Rabea denkt graag mee en kan je adviseren over wat voor jou werkt om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven.

Tip van Rabea

Wat is er op een regenachtige herfstdag lekkerder dan een dampende kop thee? Nou, een kop thee waar je lekker van kunt ontspannen. Vata kruidenthee is een melange van aromatische ingrediënten zoals zoethout, kaneel, kardemom en gember, wat de thee een volle en zoete smaak geeft. Door de typen ingrediënten werkt de drank kalmerend, verwarmend en harmoniserend. Heerlijk na een lange werkdag of bij koud, winderig weer.

Geïnteresseerd?

Wil jij je lekker in je vel voelen? Of ben je benieuwd naar mooie, pure producten die jouw huid optimaal laten stralen? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van het assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer

Een goede werkplek is essentieel. Een verkeerde houding kan snel tot klachten zorgen. Laatje werkplek daarom controleren. Lees hier advies!

Lees verder

Personal training in de natuur

Fit en gezond zijn, goed voor jezelf zorgen, dingen doen die je leuk vindt en je zowel fysiek als mentaal sterk voelen vinden wij bij IQ Balance-HealthZone belangrijk.

Lees verder

Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je

Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Maar waar moet je beginnen? IQ Balance geeft advies, lees het hier.

Lees verder

Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!

Hoe helpt sporten bij productiviteit? En hoe kan personal training hierbij helpen? Lees het in het artikel van IQ Balance

Lees verder

Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie

Wist jij dat magneetresonantietherapie uiteenlopende klachten kan behandelen, van een hernia tot incontinentie? Ontdek de voordelen!

Lees verder

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Bied jouw werknemers bedrijfsmassage aan en geef ontspannen leiding aan een bedrijf. Lees hier meer of neem contact op.

Lees verder

Gezondheid en vakantie in één: kom naar ons kuurcentrum!

Wil je er even tussenuit om te ontspannen en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Het kan bij dit nieuwe kuurcentrum!

Lees verder

Reviews

‘Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen. Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur. IQ balance is een oprechte aanrader!’

- Erwin & Wendy

‘Op 27 juli heb ik een heerlijke behandeling massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel. Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.’

- Ytsje Wilstra Scherjon

‘Liefde hebben voor jezelf is je behandelingen gunnen bij IQ Balance.’

- Z.H. Nijkerk

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer in en ontvang
jouw resultaat in je mail