‘Geld maakt niet gelukkig, maar mijn financiën op orde hebben wel’

‘Geld maakt niet gelukkig, maar mijn financiën op orde hebben wel’

Geldproblemen maken het leven er niet leuker op. Wanneer je je financiën niet op orde hebt, heeft dit vaak grote gevolgen en veroorzaakt dit veel stress. Het kan je levensdoelen in de weg zitten of ervoor zorgen dat je niet kunt voldoen in bepaalde levensbehoeften. Ook levert het soms spanningen op in je relaties. Door bewust te worden van jouw relatie met geld, creëer je weer een betere balans. IQ Balance helpt je een betere grip te krijgen op je geldzaken.

Grip op je financiën

Hoewel je je geluk niet moet laten afhangen van geld, kan geld hier wel een rol in spelen. Wanneer je financiën in evenwicht zijn, geeft dit veel rust. Het is daarom belangrijk om een buffer te hebben waar je op kunt leunen, zodat je niet afhankelijk bent van anderen voor een lening. Ook is het van belang dat je maandelijkse inkomsten en uitgaven in balans zijn, zodat je niet maandelijks in de schulden terechtkomt.

In behoeften voorzien

Hier kan Sonja (40) over meepraten. ‘Ik heb geld nooit belangrijk gevonden. Zolang er elke maand genoeg op mijn bankrekening staat om in mijn behoeften kan voorzien, ben ik tevreden. Afgezien daarvan, houd ik me eigenlijk niet bezig met financiële zaken. Ik heb me nooit verdiept in sparen, beleggen, hypotheken of pensioenen. Ik geef geld liever uit dan dat ik het opzij zet. Ik hoef niet rijk te zijn, maar als ik geld aan iets wil uitgeven, doe ik dit en laat ik me niet weerhouden door mijn financiële situatie.’

Zorgeloze houding

‘Ik creëerde veel problemen voor mezelf door mijn zorgeloze houding tegenover geld. Zo wilde ik niet toegeven aan anderen dat ik krap bij kas zat en sloeg ik een etentje met vrienden niet snel af. Als gevolg bleef ik in een vicieuze cirkel rondlopen. Aan het eind van elke maand hield ik niets over en ik liep steeds vaker achter met betalingen. Toch bleef ik nonchalant en dacht ik dat het wel weer goed zou komen. Maar toen kwam de coronacrisis en kreeg ik een dip in mijn inkomsten. Op dat moment realiseerde ik pas hoe belangrijk het is om een buffer te hebben.’

Vaste klant

‘Ik ben al jaren vaste klant bij IQ Balance voor een lichaamsbehandeling of massage. Tijdens een van deze sessies liet ik iets tussen neus en lippen los over mijn geldzorgen. Rabea vertelde me toen dat ze ook financieel advies geeft en raadde me aan om een consult te doen. Tijdens dit consult kwam ik er pas echt achter hoe mijn geldzaken de rest van mijn leven beïnvloeden.’

Invloed op leven

‘Ik ontdekte dat ik een emotionele relatie had met geld en niet in balans was. Ik gaf vaak geld uit zonder erbij na te denken. Dan verscheen er de week erna ineens een envelop op de mat en bleek dat ik een rekening of belasting vergeten was. Op deze manier kwam ik elke maand geld tekort en had ik wéér niets opzij gezet. IQ Balance liet me inzien hoe belangrijk het is om ook op financieel gebied in evenwicht te zijn. Sindsdien zorg ik dat mijn rekeningen betaald zijn en dat mijn spaarrekening gevuld is, voordat ik ga shoppen.’

Over IQ Balance

Kun jij wel een beter overzicht in je financiën gebruiken? IQ Balance helpt je graag op weg met financieel advies en dienstverlening. Je krijgt dan praktische tips over je geldhuishouding, ontwikkelt een meer bewuste relatie met geld en leert hoe je je financiële gezondheid op peil houdt. Door bewust te zijn van de harde (zakelijke) kant en zachte (emotionele) kant, kun je een betere balans aanhouden. Meer weten over deze vorm van coaching? Neem gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Rabea’s afscheid uit Nederland

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!

Op een fijne manier jezelf als prioriteit zetten en genieten van selfcare, dat kan met de midweekse kuur!

Lees verder

Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

Niet lekker in je vel? Je zelfkennis ontwikkelen kan helpen!

Lees verder

Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?

Werkstress de baas zijn: zó doe je dat!

Lees verder

De effecten van geur

Geur is een belangrijk zintuig dat nauw verbonden is met onze waarneming. In deze blog leggen we het belang van geur uit!

Lees verder

Voorbereid de winter in!

Tijdens de wintermaanden krijgt je lichaam een hoop te verduren. Lees hier wat je kunt doen om jezelf te verwennen tijdens deze periode.

Lees verder

Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een hectische periode waar je soms wel even aan zou kunnen ontsnappen. Bij IQ Balance zorgen we graag voor jou en je lichaam.

Lees verder

Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?

We zitten te lang op het werk, wat tot veel klachten kan leiden. Lees er hier meer over.

Lees verder

Rust en balans met behulp van wellness

Door zo nu en dan uit je routine te stappen, doe je je gezondheid goed. Wanneer kom jij langs voor een wellness-routine.

Lees verder

Reviews

Ik ben erg enthousiast over Helena. Ze is uitzonderlijk goed in het behandelen van energiepatronen die in je lichaam verborgen zijn. Helena is professioneel en vriendelijk. Ze stelt je razendsnel op je gemak en slaagt erin om haar behandeling af te stemmen op je behoeften. Ik blijf steeds weer terugkomen!

- Tiemen Amsterdam

Afgelopen woensdag heb ik van Helena een ruim twee uur durende behandeling van lichaam, geest en ziel gekregen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn nog verre overtroffen. Het was echt fantastisch goed, op alle vlakken. Haar massage is geweldig. Ze voelt heel goed aan waar, en hoe intens ze moet masseren. Niet te hard en niet te zacht, precies goed. Tijdens de massage was ze met me in gesprek, om meer inzicht in mijn mentale conditie te krijgen, en daarmee indirect ook in eventuele lichamelijke problemen. Met haar respons en adviezen gaf ze me heel originele inzichten in mijn functioneren. Al met al heeft ze met deze behandeling op heel bijzondere wijze mijn lichaam, geest en ziel verkwikt, en ik voel me na 4 dagen nog steeds enorm goed daardoor. Zeker voor herhaling vatbaar!

- Jurjen Amsterdam

Beste Rabea, we hebben genoten van onze midweek-detoxkuur. Heel professionele behandelingen door een zorgzaam team. Bedankt voor de mooie attentie bij vertrek ook (kookboek). Tot ziens 😊

- Isabel & Veronique

Doelgericht, duidelijk
en persoonlijk
advies met de

IQ Analyzer©

Vul online de IQ Analyzer© in en ontvang
jouw resultaat in je mail